Förlust trots en stark insats

Foto: Matthew Tipple
Lidingö19 november 2021 kl 04.30

Lidingö SK:s herrar mötte i tisdags topplaget Uppsala HK i Fyrishov. LSK visade direkt att man kan matcha de främsta lagen och man lyckades vid två tillfällen dra ifrån med ett fyramåls överläge. När domaren blåste för halvtid var LSK i ledningen med 11-9.

Andra halvlek var till en början i stora drag lik den första. Uppsala kom dock allt närmare och vid 13 spelade minuter tog LSK timeout då ställningen var 16-16. Uppsala var starka i sitt genombrottsspel och med 51 minuter spelade var man i ledningen med tre mål, 21-18. LSK visade dock en stor kampvilja och när Ted Wettebrandt efter 56.30 satte en straff säkert i mål visade resultattavlan 22-22. De två sista LSK-anfallen präglades av ett stressat spel. Först hamnade LSK i tidsnöd och när domaren höjde handen för passivt spel tvingades LSK till ett snabbt och resultatlöst avslut. I anfallet därefter blev LSK avblåsta för offensiv foul. Uppsala förvaltade i slutet sina chanser på ett effektivt sätt och stod vid slutsignalen som segrare med 24-22.

– Ett extra plus till Carl Sundelin och Ted Wettebrandt för fina insatser i mittförsvaret säger tränaren Björn Suurwee.

Uppsala leder nu Division 2 Östra medan LSK ligger på femteplats.

Målgörare LSK: Jonathan Jakobsson 4, David Rimbe 4, Carl Sundelin 4, Ted Wettebrandt 4, Oskar Nilsson 3, Patrik Pettersson 1, Tobias Sanchez 1, David Wallén 1.

Matchens lirare i LSK: Målvakten Willy Wiggström

LSK möter topplaget IK Bolton den 21 november kl 17.00 i Gångsätrahallen. För den som inte kan besöka Gångsätra kan matchen som vanligt ses på LSK TV.

Christer Thelin

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *