Förlust mot Spånga i kvalpremiären

Viktor Hansson (71) Lidingö Vikings och Fredrik Klasenius (28) Lidingö Vikings efter Viktors snabba 1-0 mot Spånga IS.
Sport7 mars 2020 kl 06.22

Det är aldrig roligt att förlora, men möter man en motståndare som är lite bättre är det lättare att acceptera. Kort sagt det blev förlust mot Spånga i premiärmatchen av kvalserien med 3-5 (1-2)(0-1)(2-2) skott: 21-32.

Oscar von Sydow (26) Lidingö Vikings och Charlie Hoffmann (20) Spånga IS 200306. Lidingö Vikings tog emot Spånga IS i första matchen i kvalet till div.2. Matchen slutade med seger för Spånga (3-5)

Spånga började i ett betydligt högre tempo än vad de tidigare motståndarlagen i div. 3 haft, och Spånga dominerade inledningen. Trots det var det Lidingö som tog ledningen tack vare ett påpassligt mål av Viktor Hansson (14) redan efter 3:11.Det var en drömöppning, men Spånga fortsatte att trumma på. Efter ungefär 10 minuter hade Lidingö ”lärt” sig vilket tempo som gällde och kom in i matchen.

Men då! Ja, då drog laget på sig två utvisningar som spelskickliga Spånga utnyttjade. Efter 1:58 i power play gjorde de 1-1 (10:53) och vid 1-2 (12:25) behövde Spånga bara 26 sekunder på sig att utnyttja sitt numerära övertag.

Efter 12:51 gjorde Linus Pellfolk (4) Spånga IS 1-2

Den andra perioden blev relativt händelsefattig, men med ännu lite tydligare Spångadominans. De gjorde också 1-3 (23:50) och såg ut att gå mot en klar seger.

Tuffa tag framför Spångas mål.

I tredje perioden toppade Lidingö laget och spelade understundom med bara två femmor. Det gav resultat genom lagets specielle måltjuv – Gustav Dahlstedt! (vad bra han är!) Först pricksköt han 2-3 (43:04) i klubbkrysset och sedan i gröten framför mål efter 46:27 gjorde Gurra sitt 29:e mål för säsongen – till 3-3!

Linus Pellfolk (4) Spånga IS och Karl Kinch (22).

Med klok coachning såg Lidingö ut att vända matchen, men Spånga är ett bra lag, som förstärkts på många platser sedan grundserien. Flera av deras spelare har rutin från högre serier. Segermålet kom efter 51:02 efter en olycklig tekningsförlust i egen zon.

Gustaf Ericson (31) Lidingö Vikings.

Lidingö tog ut sin utmärkte målvakt Gustaf Ericson och tryckte på för en ny kvittering. Det var nära. Kalle Kinch sköt från blå och Jocke Lundh styrde pucken i överkant av ribban! Att det sedan blev 3-5 i öppen kasse (59:43) är en annan historia.

Oscar von Sydow (26) Lidingö Vikings i friläge mot Alexander Wahlkvist (35) Spånga IS.

Väldigt många bra insatser i Lidingö – några redan nämnda. Vill plussa på Patric Thomasson, Viktor Hansson (ett mål och två ass) och Marcus von Sydow lite extra. Lidingö mötte favoriterna i serien och gjorde bra motstånd, så det finns alla anledning att se ljust på kvalet.

Gustav Dahlstedt (18) Lidingö Vikings reducerar till 2-3 mot Spånga IS.

På tisdag är det dags för bortamatch i Björklinge mot Iron, som vann  mot Waxholm med 5-2 (B).

Misslyckande är framgång – om vi lär oss från det!

Henrik Grönlund (5) Lidingö Vikings.
Med 17 sekunder kvar av matchen avgör Spångas Linus Pellfolk när han sätter 3-5 i tom bur.
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *