Förlust mot ett bättre lag, men först i ”sudden” för Lidingö

Foto: jonas von Hofsten, från tidigare match
Sport7 februari 2023 kl 03.10

Det blev förlust mot Järfälla med 3-4 (0-0)(2-2)(1-1)(0-1) skott:49-19. Men vill ändå påstå att Lidingö gjorde en bra insats mot ett bättre lag.

Efter att varit tillbakatryckta i första perioden, men tack vare disciplinerat försvarsspel, och bra målvaktsspel, höll Lidingö ifrån sig Järfälla målmässigt.

Den andra perioden var nästan helt jämn, och Lidingö gjorde också två snygga mål. Vid 1-0 (22:10) svarade Adnan Mlivic, för en riktig delikatess. Han höll inne skottet för att i sista momangen lägga den till höger där Viktor Fälth (9) stod helt omarkerad och sköt pucken i öppet mål.

Även 2-0 (27:50) var ett mål i min smak! Klockren tekningsvinst och pausfint av Ross Jaldung (7) som satte sitt skott i krysset!

Att sedan Järfälla kom tillbaka och kvitterade innan pausvilan var ju inte orättvist, men ändå lite tursamt, för 2-2 (37:25) gick via en lidingöskridsko upp i målet. Vid 1-2 (28:51) var det däremot dåligt försvarsspel som föranledde målet. Lidingö hade möjligheter att slå pucken ur egen zon minst en gång.                                                   Lidingö gjorde 4-3 (43.28) genom Fredrik Klasenius (3), som först sköt ett skott som Järfällas målvakt räddade, och som Loke Beckman snappade upp och passade till "Fredde".

Nu kändes det som en sensationsseger inte var omöjlig.

Men Järfälla ökade takten och dominerade resten av perioden och att de gjorde 3-3 (45:44) var följdriktigt. Att de inte gjorde segermålet innan förlängningen berodde på att Gustaf Grut i lidingömålet och att utespelarna kämpade storstilat.

Nu tillkom Järfällas segermål lite tursamt i förlängningen. "Grutten" skulle stötbryta en fri spelare, men råkade få pucken på motståndarskridsko och in i målet (61:25).

Kortfattat kan man säga att en poäng var tacksam mot ett bättre lag i minst två av de dryga tre perioderna.

"Ingen ångrar att de har gjort sitt bästa."

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *