Förlust i kamp om kvalplats

Martin Alm från tidigare match. Foto: Matthew Tipple
Sport15 februari 2022 kl 03.36

Lidingö SK:s herrar slåss i Division 2 Östra om en kvalplats till Division 1. Dagens motståndare Uppsala HK låg innan matchen två poäng före och på rätt sida kvalstrecket. LSK förlorade knappt bortamötet i höstas och hade siktet inställt på att nu knipa två poäng och ta ett steg närmare en kvalplats.

Uppsala inledde direkt med ett offensivt försvarsspel av 5-1 karaktär med en stundtals mycket hög spets vilket förorsakade problem för LSK. När Ted Wettebrandt var inne valde Uppsala att i princip punktmarkera bort LSK:s skyttehot. Med ställningen 8-15 efter 20 minuter kändes det som om matchen redan var körd.

LSK:s manskap har dock vid flera tillfällen under säsongen plockat fram en lagmoral och en fighterinstinkt som gett resultat och man gladde publiken även denna gång, då man sakta men säkert närmade sig Uppsala som i halvtid endast ledde med två mål, 17-15.

I andra halvlek såg det ut som om LSK knäckt koden då Martin Alm kvitterade till 21-21 och Oskar Nilsson följde upp med att efter 41.30 sätta 22-21. LSK var för första gången i matchen i ledningen och Uppsala tog time-out. Man tog ut målvakten och spelade 7-6 och kvitterade direkt till 22-22. Sakta men säkert ökade man sedan ledningen och med 10 minuter kvar backade man ner i försvaret och spelade 6-0. Det visade sig vara ett lyckat drag då LSK-spelarna fick svårt att komma till avslut.

Willy Wiggström och Rickard Trollsås växlades om i LSK:s mål under matchen men ingen fick någon riktigt bra träff. När sedan Uppsalas målvakt Simon Walfridson samtidigt gjorde en kanonmatch så stod det till slut 29-36 på tavlan när domarna blåste av matchen. Besvikna LSK-spelare med hängande huvuden kunde konstatera att Uppsala inkasserat de två för kvalspelet så viktiga poängen.

Det var en intensiv match med hårda satsningar och tufft försvarsspel från båda lagen. Det är tydligt att lagen på övre halvan i tabellen behärskar ett högre tempo med hårda satsningar i anfallsattackerna och tuffhet i försvaret. LSK har redan från seriestarten lagt sig vinn om att försöka vara ett lag med sådana kvaliteter och kan därför redan första säsongen i division 2 parkera på övre halvan.

För att ta nästa steg krävs sannolikt en ännu bättre fysik för över hela linjen. Kanske finns det tips att få i Nils van der Poels nyligen släppta testamente/träningsdokument?

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 10, Martin Alm 9, David Rimbe 3, Ted Wettebrandt 3, Jonathan Jakobsson 2, Carl Sundelin 1, David Wallén 1.

Matchens lirare i LSK: Martin Alm, som gjorde mål ifrån stort sett alla positioner

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *