Företag i Skärsätra: Lidingö Saluhall

Näringsliv8 februari 2023 kl 04.021

Vi fortsätter vår artikelserie i samarbete med Lidingö Näringsliv om företag i Skärsätra.

Välbesökt saluhall och lunchrestaurang

Lidingö Saluhall drivs av Joakim Jernberg och Magnus Olsson och är ett populärt ställe att äta lunch på. Här finns smakrika luncher med utgångspunkt från den svenska husmanskosten med mycket fisk och skaldjur och nästan 100 sittplatser inne.

På sommaren finns bord på torget och man kan äta sin lunch ute i solen.

Lidingö Saluhall är inte bara en restaurang, det är också en saluhall med olika delikatesser såsom kött, chark, ost, färsk fisk och skaldjur och många Lidingöbor kommer hit på fredagar, för att köpa lite festligare mat till helgen.

– Vardagar är det mycket färdiglagad mat och vi har ett stort sortiment av färdiga ”goda lådor” som bara är att värma i mikron. Vi har specialiserat oss på att göra riktigt goda matlådor och det startade under pandemin, då man inte fick äta på krogen och hemkörningen var stor, berättar Joakim.

– På fredagar bjuder vi in till After Work och många stamkunder från området, kommer hit för att träffas, ta ett glas bubbel, en öl eller äta en bit mat. Efter pandemin var det rätt dött på kvällar men nu börjar det bli full fart på fredagar. Övriga kvällar är det stängt just nu, men om det finns efterfrågan öppnar vi fler kvällar i veckan.

– Just nu under lågkonjunkturen är det lite tufft men vi har tur som har många ben att stå på – restaurangverksamheten, Saluhallen och catering vilket gör att vi alltid kommer att klara oss, vare sig det är pandemi och lågkonjunktur.

– Man får anpassa sig säger Joakim, men inte göra avkall på kvalitén, den goda maten och de fina råvarorna, avslutar Joakim och vi önskar alla Lidingöbor välkomna!

www.lidingosaluhall.se

Lidingö Saluhall ligger på Pyrolavägen 7 i Skärsätra.

Kommentarer

  1. Den absolut bästa lunchen på Lidingö och i Stockholm enligt min mening. Fantastisk mat, prisvärd, otrolig service och så trevlig personal. Till helgen köper jag hem läckra matlådor. Vad hade min jul, påsk och midsommar varit utan deras fantastiska utbud i delikatessdisken. Rekommenderas varmt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *