Företag i Coronatider

Näringsliv22 april 2020 kl 06.38

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

HEMA trafikskola: Alla sitter med bra avstånd från varann …

… säger Manuel och Henrik, som tillsammans driver HEMA trafikskola i Baggeby. I och med att de har halverat antalet deltagare, så får alla mer utrymme på kurserna.

– I bilarna rengör vi ratt och reglage med desinfektionsmedel efter varje elev. Vi är också noga med att ingen, vare sig lärare eller elev, har några symtom utan är helt friska. Självklart har vi handsprit till alla, att använda före och efter en körlektion.

– Vi har sedan sportlovet mindre nu än vad vi normalt har i mars/april. Vi har generellt mycket gymnasieelever som övningskör på trafikskolan och de säger att med skola hemifrån via nätet, så har de ännu mer att göra ”i” skolan än normalt. Det påverkar oss såklart då skolan går före. Men vi märker också av en kundgrupp som ökat lite och det är äldre (25–50 år) som kanske blivit korttidspermitterade och nu har tid att faktiskt ta det där körkortet. Det är riktigt kul att hjälpa dem att komma till skott.

– Närmaste tiden hoppas vi på bra väder så vi kommer kunna köra mycket med våra mopedelever. Det känns ju bara skönt att vara lite mer utomhus i dessa tråkiga tider.

Lidingö hälsokost: Viktigt att stötta immunförsvaret…

… säger Natalie Persson som driver Lidingö Hälsokost i Larsbergs centrum.

– Flera av mina kunder är äldre stamkunder som är rädda för att komma in i butiken. Till dem går jag ut med handskar och munskydd och frågar vad de vill ha, sedan går jag in i butiken och plockar ihop allt i en påse som jag lämnar till dem. De kan betala med kontanter, kort eller swish.
Bor man i närområdet kan man också beställa hem produkter via mail eller telefon.

– Klart att det är mindre antal kunder i samband med pandemin, men det är väldigt viktigt att alla tänker extra på sin hälsa i dessa tuffa tider. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost eller en hälsosam livsstil men kan bidra med att stötta immunsystemet och därför försöker jag ha butiken öppen så mycket som möjligt.

– Vid sidan om jobbar jag nätter i Högsätra på korttidsavdelningen och växelvården. Efter de nätter jag jobbat brukar jag vara ganska trött och då hoppar min dotter in och öppnar butiken. Vi är båda noga med att hålla god handhygien och följa Folkhälsomyndigheternas riktlinjer. Hoppas att ni håller er friska! Tillsammans ska vi klara det här!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *