Företag i Coronatider

Näringsliv17 april 2020 kl 06.29

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Minutus gym: Vi kör träning ute…

… säger Sebastian Östberg, Leija Hodzic och Benny Johansson, som driver gymmet Minutus i Lidingö Centrum.

– Vi har öppet som vanligt och majoriteten av våra medlemmar fortsätter att träna även i dessa tider. Men såklart ser vi en minskning i antal besök från våra medlemmar, framförallt från de äldre. Det positiva är att folk nu tränar lite mer utspritt över dagen då många arbetar hemifrån och har möjligheten att komma ifrån lättare. Träning är ju en viktig del i att bygga upp sitt immunförsvar vilket är extra viktigt i dessa tider så det är kul att många tänker likadant. Däremot tillkommer det inte så många nya medlemmar just nu då många säkert har annat att tänka på.

– Vi fokuserar på att ge våra medlemmar ännu mer service nu när det är lugnare på gymmet, vi har även hjälpt några medlemmar som suttit isolerade med matinköp vilket varit jättekul!

– Det som skiljer sig lite åt mot tidigare är att vi förlagt en del av vår träning utomhus, vi har också producerat massor av videos för hemmaträning som vi lagt ut i våra sociala medier. Givetvis jobbar vi väldigt mycket med hygienen på gymmet nu, bland annat har vi såklart handsprit etc utställd överallt i gymmet och desinficerar träningsmaskinerna löpande.
Vi får hoppas man kan se en ljusning snart så även våra äldre medlemmar kan komma tillbaka i träning!

Rönneberga: Vi har tänkt om och tänkt nytt …

… säger Gunilla Runsten som är vd på Rönneberga konferens. Det nya består i att de har öppnat segelterassen så de kan servera fler gäster utomhus.

– Från vecka 10 blev det tvärstopp och vi har inga bokningar förrän efter påsk och som det ser det nu kan det säkert bli dystert under hela våren. Många har dock till vår glädje bokat om till hösten.

– Vi har permitterat personalen utom två personer som behövs för att hålla i gång anläggningen. När vi hade ”avskedsfika” för personalen satt vi och spånade på vad vi kunde göra och idén att göra Segelterassen öppen för privatagäster med utomhusservering kom upp. Och sagt och gjort nu är den igång och vi har haft en hel del gäster redan.

– Vi har lunch eller man kan bara ta ett kopp kaffe och en kaka eller så. Man kan också ta med sig mat hem. Det är trevligt att sitta här på terrassen och titta ut över vattnet och vi har långt avstånd mellan borden och varma filtar. Vi hoppas att sommaren ska bjuda på fint väder så att vi kan erbjuda både Lidingöbor och Stockholmare en skärgårdsoas här på berget, där man kan äta en lunch eller ta en fika och titta på den vackra utsikten.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *