För eller emot moppebilar bildar två läger

Lidingö25 oktober 2019 kl 07.133
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Hur kunde det bli möjligt att 15-åringar med förarbevis fick bli bilförare av mopedbilar då kraven för bilkörkort numera är så omfattande att så många misslyckas och inte har råd ? För vuxna blir det då mopedbil istället men hur har skolungdomar råd med 150.000 ?

  Naturligtvis handlar det om föräldrar som vadar i pengar. De åker själva Tesla eller andra lyxbilar, har flera bilar och båtar och bor i lyxvillor med pool, stenläggningar, larm, kamera och spjutstaket, fjällstuga och sommarstuga på Öland,Gotland eller Skåne ! Flygresor utomlands flera gånger per år !

  Då man tittar på mopedbilar och EU-mopeder vid Hersby skola häpnar man. De har trängt ut cyklarna och eleverna med normala ekonomiska förhållanden. Detta är ett sjukdomstillstånd och visar vilka som är miljöbovar och vägrar att ändra sin livsföring ! Detta ser kommunledningen med gillande eftersom det skonar Lidingö från de jätteproblem på alla områden som andra kommuner har !

  Det är häpnadsväckande att EU kunnat tvinga på Sverige EU-mopeder, mopedbilar,elsparkcyklar och elcyklar som blivit nertystad katastrof för trafiksäkerheten.Samtidigt satsar man orimliga summor på cykelautostrador (Lidingövägen och lilla Lidingöbron) för att spara på energi och att prioritera sin träning och hälsa ! ” Hur ärlig är Lidingöbornas klimatkamp ” skrev jag i våras då även Lidingöskolornas elever trängdes och demonstrerade utanför Lidingö Stadshus istället för att gå i skolan !

  1. Håller i stort sett med. Det är häpnadsväckande att trafiken på kort tid har fått alla dessa nya fortskaffningsmedel och dessutom utan ordentliga undersökningar av vad det kan leda till. Jag som gammal bilist utsätts ju för kraftigt ökad risk att köra på och skada någon med dessa fortskaffningsmedel. Det är ju inte alls klarlagt vilka regler jag skall hålla mig till gentemot de nya fordonen.
   Väldigt många har i stort sett slutat att gå eller promenera. Är det bra för folkhälsan?

 2. Moppebilar är ett otyg! Har Lidingös ungdomar inget miljötänk? Förbättra skolresultaten genom att röra på de arma kropparna i stället för att fetta runt i de där fossilburarna. Ett fullständigt onödigt fordon som dessutom skadar miljön med CO2- utsläpp utan all form av rening. Att låta sig forslas till undervisningen, för att därefter byta om till fysiskt träning är ju helt bakvänt. De smarta elever som går eller cyklar, eller f.d.d. elcyklar till skolan gör sig själva och miljön en tjänst. Snart behöver ingen köra bil. Bilarna kommer att köra själva dit du vill så argumentet att bli trafikvan med en moppebil är ju inte relevant. Jag tror att fler och fler ganska snart kommer att bli medvetna om hur idiotiska moppebilar är. En fettfälla!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *