För båtfolket

Lidingö1 augusti 2020 kl 05.31

Nu är skärgården full av båtar, så behovet av service är nu som störst.

Att tömma toatanken i öppet hav är sedan några år förbjudet. På Transportstyrelsens hemsida/Hamnkartan hittar du information om tömningsstationer runt Lidingö.

På Lidingö finns just nu tömning bara i Bosön och i Käppala båthamn. Men i närheten utanför Lidingö finns det fler. Vissa stationer är dock inte öppna för alla sorts båtar, så gå in på kartan och titta själv, här.

Dags att bottentvätta? Skicka ett sms till 71120 och skriv: ”havstulpan start” så får du information om tillväxten av halvstulpaner i din närhet. Nyligen rapporterade Fisksätra, som har en mätplatta nedsänkt i vattnet, att tillväxten nu är stor. Så nu kan det vara aktuellt att bottentvätta. Var bottentvättarna finns kan du se på batmiljo.se. Se nedan.

På kartan nedan ser du vilka båtbottentvättar som finns runt Lidingö. Tyvärr har inte Bosön kommit med på kartan, men där finns i alla fall en fungerande tvätt. Annars är det Islinge (OKQ8-macken) som gäller på Lidingö. På väg hem till Lidingö kan Fisksätra eller Vaxholm vara bra alternativ.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *