FOLKFEST I CHILDHOODHALLEN – MEN DIF ETT NUMMER FÖR STORT!

Sport15 mars 2019 kl 07.22


Det var fullsatt och förväntansfullt i Childhoodhallen inför Lidingö Vikings möte med Djurgården – de regerande mästarna i J-18.

Djurgården som kom till spel med hela sju spelare som normalt spelar i J20-Elit! Varav en (Alexander Holtz) t o m är DIF:s bäste poänggörare i J20! Han var också isens dominant!

Tyvärr visade det sig att DIF var ett nummer för stort och förlusten för Lidingö skrevs till 2-9 (0-3)(1-2)(1-5) skott: 25-37.

För att om möjligt kunna störa DIF – som i grundseriematcherna – krävs ett smula tur och att hålla tätt inledningsvis.

Nu sprack den strategin redan efter 1:12 när Djurgården kunde utnyttja matchens första numerära överläge och göra 1-0.

Hemmaspelarna såg lite tagna ut av stundens allvar och hade svårt att hålla DIF:s tempo och kunde heller inte utnyttja möjligheten när den dök upp i i power play. Två raka möjligheter utnyttjades inte och istället kunde DIF göra ytterligare två mål i första perioden.

Inledningen av den andra blev lyckosam för Lidingö, och när Jesper Oskarsson la in en isare tätt vid den högra stolpen  till 1-3 (20:38) blev självförtroendet betydligt bättre och följande tio minuter var lagets bästa del i matchen.
DIF blev så oroade att de tog en time out efter 31:07!

Tyvärr gav den effekt och två snabba mål 32:06 och 34:34 avgjorde matchen och när dessutom 1-6 kom bara 47 sekunder in i tredje och då var matchen definitivt ”slut”.
Eftersom det räknas i bäst av tre matcher så spelar ju inte målskillnaden någon roll och att det rann iväg till 2-9 har därför ingen betydelse.

Noterbart var att Max Brodéns reducering till 2-6  (49:19) var snyggt efter förspel av Ross Jaldung och Alexander Källgren.

Nu väntar retur i Johanneshovs Isstadion på lördag kl 1900.
Klart att det blir svårt att få till en avgörande match (söndag), men större under har hänt!


Text: Lasse Kinch
Bilder: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *