Flyttkarusell i Lidingö Centrum

Så här tänker sig Grosvenor att Gateaus café kommer att bli i Lidingö Centrum.
Lidingö17 december 2021 kl 12.383

Grosvenor Europe har tecknat avtal med hantverksbageriet Gateau om etablering av en butik i Lidingö Centrum och om uthyrning av 600 kvadratmeter kontorsyta till Ibeko Power. Det avslutar ett famgångsrikt uthyrningsår för Lidingö Centrum med bland annat SATS, gourmethamburgerkedjan Brödernas, Kjell & Co och restaurangkonceptet Biblioteque som nya hyresgäster.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Lidingö Centrum, har som vision att stärka centrumets roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. Etableringen av Gateau är ett viktigt led i arbetet.

– Gateau är en känd aktör med ett redan gott rykte bland Lidingöborna, genom den butik som redan finns på ön uppe i Torsvik. Att addera ett högkvalitativt hantverksbageri till utbudet går i linje med vår strategi att skapa ett än mer levande centrum under stora delar av dygnet, säger Idha Bergström, ansvarig för Lidingö Centrum på Grosvenor Europe.

Gateau etablerar sin andra butik på Lidingö i det gamla bibliotekshusets nedersta våning som vetter ut mot torget i Lidingö Centrum. Lokalen är på 75 kvadratmeter och öppning beräknas ske i slutet av maj. Den befintliga hyresgästen – Annas Väskor – flyttar till en annan lokal i Lidingö Centrum. Samtidigt är det klart att Lidingöbaserade Ibeko Power i september 2022 tar över hela översta planet i det gamla bibliotekshuset – kontorsytor på drygt 600 kvadratmeter

De nya avtalen summerar ett för Lidingö Centrum mycket aktivt uthyrningsår. I början av året öppnade Kjell & Co sitt nya koncept Kjell 2.0 och i oktober öppnade den snabbväxande gourmethamburgerkedjan Brödernas en restaurang i en del av det gamla biblioteketes lokaler. I den restaurangsatsning som görs etableras även Bibliothék, med ambitionen att skapa Lidingös nya mötesplats, med öppning i vår.

I början av hösten kunde Grosvenor Europe dessutom meddela att avtal tecknats med träningsföretaget SATS om etablering av ett träningscenter i Lidingö Centrum. SATS Lidingö Centrum öppnar efter sommaren 2022 i H&Ms lokaler. 

– Vi har även förlängt avtalen med flera av våra befintliga nyckelhyresgäster. Trots pandemin finns en stor efterfrågan efter ytor i Lidingö Centrum inom alla relevanta verksamhetsområden och vi fortsätter vår strategi med att förbättra centrumet i enlighet med Lidingöbornas önskemål, säger Idha Bergström.

Under året har Grosvenor Europe tecknat totalt 17 avtal om uthyrning i Lidingö Centrum varav fem är nyuthyrningar - Biblioteque, Ibeko, Gateau, Holmers Barber samt Annas Väskor

Källa: Grosvenor Europe

Kommentarer

  1. Kan Lidingö centrum överleva!? Har Grosvenor Europe gjort någon undersökning av vad vi Lidingö bor vill ha för butiker/utbud i vårt centrum? Det behövs fler små privata butiker, till exempel: parfymeri, herrbutik, inredningsbutik, galleri, möbelbutik, second – hand butiker, presentaffär. Kan det vara så att hyran är för dyr för privata mindre näringsidkare?
    Att HM lägger ner pga av att Grosvenor inte vill ge dem större lokalyta tror jag vi är många som tycker är mycket tråkigt.

  2. Håller också med Lotta!
    Tyvärr blir Lidingö Centrum något som lockar mindre och mindre… 🙁

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *