Flyttkarusell i centrum

Lidingö25 november 2022 kl 08.485

I början av nästa år sker stora förändringar i Lidingö Centrum där hyresgäster flyttar till nya lokaler samtidigt som den totala ytan för butikslokaler utökas. Förändringarna innebär bland annat att Handelsbanken flyttar till helt nya, moderna kontorslokaler i gamla bibliotekshuset samtidigt som Hemtex tar över Handelsbankens nuvarande lokaler och därmed fördubblar sin butiksyta till 500 kvadratmeter. Hemtex nuvarande lokal anpassas för uthyrning till ny aktör för att bredda utbudet inom handel i Lidingö Centrum.

Lidingö Nyheter har redan berättat om att den nystartade vårdcentralen Gustafkliniken tar över Capios lokaler på 420 kvadratmeter. För närvarande pågår omfattande renoveringar av lokalerna för att skapa en trivsam och personlig miljö. Kliniken planerar att öppna under februari nästa år. En viss förvirring har Gustafklinikens reklamaffischer i H&M:s gamla lokaler skapat. Det kan verka som det är dit den nya vårdcentralen ska flytta, men så är inte fallet. Det är bra en reklamplats. Såvitt Lidingö Nyheter vet så är det SATS som ska ta över H&M:s lokaler.

Handelsbanken nya lokaler kommer att ligga på andra planet i det gamla bibliotekshuset med entré från gatuplanet på torget mellan Apotek Hjärtat och Elon Ljud & Bild. I samband med flytten uppgraderas trapphuset och hissen. Handelsbankens nya lokaler beräknas öppna för kunder i februari nästa år.

Den nuvarande banklokalen bredvid Systembolaget omvandlas till ny butiksyta med nytt entréparti, större skyltfönster och markis som ger en känsla av butik och handel snarare än kontor. Hemtex flyttar in i den nya lokalen och beräknas öppna för sina kunder före sommaren 2023. Flytten innebär att Hemtex utökar sin yta från 250 kvadratmeter i den befintliga lokalen till 500 i den nya och kan därmed bredda sitt sortiment och till exempel inkludera mer möbler. 

Den sista länken i kedjan är Hemtex nuvarande lokaler som utvecklas och hyrs ut till ny aktör. Fokus ligger på att bredda befintligt utbud inom Lidingö Centrum för att addera något som idag inte finns och som besökarna efterfrågar.

Kommentarer

  1. Sats flyttar inte in i H&Ms gamla lokaler. De har ingen information om det, och var varken planer på det för 2023 eller 2024. Så om någon fortfarande väntar blir ni besvikna.

    1. Jag har frågat fastighetsägarna Grosvenor, men inte fått svar på hur det blir med H&M:s lokaler.

    2. Bra att inte SATS flyttar in. Vi har redan ett fint gym i Centrum. Butik av något slag vill nog de flesta ha.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *