Flera inbrott igår i Brevik

Lidingö20 oktober 2020 kl 15.44

De senaste dygnen har det skett flera inbrott skriver kommunpolisen Pontus Oscarsson i ett meddelande till Grannsamverkan. Inbrotten och inbrottsförsöken har liknande tillvägagångssätt där gärningsmannen bryter sig in genom ytterdörren och stjäl bilnycklar eller bil.

Det är därför viktigt att aldrig förvara bilnycklar eller andra värdesaker lättåtkomligt. Helst ska dessa förvaras i ett värdeskåp. Se även till att du har ytterdörren låst även då du är hemma.

Inbrott skedde på Trädgårdsvägen någon gång under måndag där okänd gärningsman bröt upp ytterdörren till en villa. Bilnyckeln stulen, men bilen är kvar.

Måndag eftermiddag vid 15-tiden begicks ett inbrott i villa på Slånbärsvägen på i Killinge. En okänd gärningsman har brutit upp ytterdörren till villan och tagit bilnycklar till en BMW X5. Ev. cyklade mannen till adressen. Polisinsatsen pågick i olika former i drygt 3,5 timme. Anledning till den utdragna insatsen var att vi hade patruller snabbt ute på Lidingö och känslan var att bilen fortfarande befann sig på ön, skriver Pontus Oscarsson. Under insatsen blev det längre väntetider då en pejling efter fordonet pågick med hjälp av ett SIM-kort i bilen. Dock lyckades inte BMW få fram bilens position, varpå insatsen till slut var tvungen att brytas ner och bilen larmades ut för allmän spaning.

Strax innan försökte en man ta sig in i en villa på Kullavägen men avbryter då han ser att huset är försett med övervakningskameror.

Bild från övervakningskamera.

Mannen beskrivs i ärendet från Kullavägen som cirka 30 år, tunt, mörkt skägg i skepparkrans, grön jacka med bruna knappar och brun krage, grå mössa/toppluva, gråmelerad luvtröja, mörkblå byxor, svart/mörkblå axelremsväska, vita sneakers, svarta handskar.

Så här beskriver de som bor i huset med övervakningskameran: "Tjuven ringer på dörren, först håller han handen för ögonen på grund av kameran. Därefter går han nedför trappan till undervåningen. Brytskador finns på dörr och vägg. Två ytterdörrar uppbrutna, nedrivet larm (siren) samt tillgrepp av Skeppshultscykel (dam), smycken etc. men värst kanske även nyckeln till vår bil."

I förra veckan begicks en liknande stöld på Svalvägen där bilnycklar hängde på en krok i hallen. Det är troligt att det är samma man som begår dessa inbrott då signalementet överensstämmer relativt väl mellan de olika brotten.

Vid pågående brott ringer ni 112. Ser ni en person som stämmer in på signalementet nedan ringer ni 114 14.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *