Fler läser Lidingö Nyheter

Lidingö Nyheters mest lästa artiklar i år.
Lidingö6 mars 2020 kl 06.505

Lidingö Nyheter har funnits på nätet i 14 månader. När Lidingösidan lade ned 31 dec 2018, så startade Lidingö Nyheter dagen därpå. Stadigt letar sig nya läsare till tidningen. Nu besöker drygt 20 000 av Lidingöborna sidan minst en gång i månaden. För två månader sedan var den siffran 15 000 unika besökare. Så vi täcker drygt hälften av Lidingös vuxna befolkning.

Den 8 februari slog Lidingö Nyheter rekord. Det var Susann Thorngrens artikel om den muslimska församlingen som ansökte om att få bygga en moské på ön som drog ett rekordstort antal läsare. Över 8 200 personer läste den enskilda artikeln (nr 2 är Thernlunds konkurs med 6 750 läsare).

Artikeln om moskén nåddes av 6 287 personer på facebook, där den delades av 45 personer, "lajkades" av 300 och kommenterades av 190. Den lades också ut på Lidingö Anslagstavla (facebook) och fick motsvarande antal lajks och kommentarer. En viral succé.

Lidingö Nyheter lever på annonser och frivilliga bidrag. Men pengarna räcker inte till att betala ens rimliga ersättningar till skribenter och fotografer, eller till redaktören heller för den delen. Så tidningen behöver fler frivilliga bidrag (kalla det prenumerationer) och annonser. Om du betalar 250 kr eller mer får du boken "På väg med Inger Grimlund" som premie. Du betalar enkelt genom swish 123 253 55 99 eller bg 440-4778.

Vi planerar att starta en föreläsningsserie i samarbete med Lidingö museum och vi kan redan nu avslöja att den populära Bildrebusjakten kommer att återuppstå till hösten i samarbete med Lidingö hembygdsförening/museum.

Kommentarer

  1. Det känns lite märkligt att kalla artikeln om den tänkta moskén på Lidingö som en succé med tanke på att ett antal SD:are och andra muslimhatare tydligen gick bananas. När andra artiklar i bästa fall renderar artiklar på Lidingö Nyheter en eller två kommentarer kom med vindens hastighet ett stort antal kommentarer om det förkastliga med detta tänkta moskébygge. Det är ju alltså så man skapar en folkstorm, genom att låta ”langen gå”. Nej, jag tycker inte att detta var en succé, bara pinsamt.

    1. Kerstin, jag har inte lagt någon värdering i huruvida moskén är en succé eller inte. Artikeln var en viral succé för Lidingö Nyheter. Stor spridning, många läsare, vilket är bra för våra annonsörer. Då kanske fler annonserar, mer intäkter och de som skriver och fotograferar för tidningen kan få betalt. Och kanske redaktören kan få ersättning också.
      Däremot kan man ju diskutera varför det är denna typ av artiklar, eller artiklar om olyckor, brand och annat elände som har flest läsare. Men det är en annan diskussion.

  2. Det är kul att lidingonyheter.se har så många läsare och att det ökar stadigt. Många Lidingöbor var nog lite oroliga när lidingosidan.se skulle läggas ned, så grattis till ett kanonjobb Andreas!
    Svar till Kerstin Norberg: Det är rent förtal att säga att SD är muslimhatare, men ibland måste man vara noggrannare med källor, ett tips som du borde ta åt dig. Sprid inte skit och falska fördomar om SD när du inte har en aning om vad du pratar om! Ditt hat föder bara osämja.

  3. Om syftet med artikeln var att visa glädje över ökat antal besökare till Lidingö Nyheter, så förefaller valet av exempel mindre bra. Det var väl inte meningen att diskutera moskén igen utan vara glada att Lidingö Nyheter ökar och därigenom överlever som ett långsiktigt forum för oss Lidingöbor. Det är viktigt att hålla fokus och inte släppa loss ovidkommande sidodebatter. Ta lärdom av det!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *