Fler inbrott i bilar?

Foto: IngImage
Lidingö11 maj 2020 kl 05.58

Det har den senaste tiden varit en del inbrott i bil runt om på Lidingö rapporterar lokalpolisen Pontus Oscarsson. Så här skriver han till Grannsamverkan:

Natten till onsdag bröt någon upp en bil på Snäckvägen och stal en plånbok som låg i bilens handskfack. Jag har sagt det förr och säger det igen: Den gamla slogan "Töm bilen själv annars gör tjuven det" stämmer fortfarande. Lämna inga värdesaker kvar i bilen. Det spelar ingen roll om du "bara" ska in en snabbis och handla. Ett inbrott går blixtsnabbt och när du minst anar.

Det är inte otänkbart att inbrotten i bil ökar på grund av att det är svårare att göra inbrott i bostad just nu, då många är hemma på grund av Corona. Försök till inbrott i villa på Lerduvestigen i höjd med nr 4. Okänd gärningsman har krossat en ruta bredvid källardörren men ej lyckats ta sig in i villan.

Cykelstölderna börjar öka i takt med att värmen kommer och fler människor börja röra sig utomhus. Lämna inte din cykel olåst även om det bara är några minuter. En olåst cykel stals i lördags på en garageuppfart på Götavägen. Här passar en annan slogan: Tillfället gör tjuven! Om du upptäcker någon som du misstänker säljer stulna cyklar så kan du alltid tipsa polisen via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *