Fler coronafall i Lidingö

Lidingö2 oktober 2020 kl 07.20

Nyhetssajten Newsworthy sammanställer varje vecka en rapport om coronaviruset i Sverige, kommun för kommun och län för län, baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten.
Antalet som smittades av corona har ökat med 383 procent de senaste två veckorna i Lidingö.

De senaste två veckorna har 29 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Lidingö kommun. Det är en klar uppgång jämfört med de två föregående veckorna (+23 fall).

EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt "trafikljussystem" för att kategorisera smittorisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna. Detta använder vi här för att illustrera hur Lidingö ligger till, och kunna jämföra med andra områden.

Sett till befolkningen har Lidingö haft 60 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste två veckorna. Om Lidingö var ett land skulle det därmed få gult ljus.

I hela landet skulle just nu sju kommuner, men inga län klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. 148 av 290 kommuner och 15 av 21 län skulle listas som gula.

I hela Stockholms län rapporterades 1 460 nya fall de senaste två veckorna, vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna (+161 procent).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *