Fler coronafall i Lidingö

Lidingö27 november 2020 kl 05.593
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Nu är det dags att tala klarspråk ! Lidingö är näst sämst i klassen och ingen reagerar. Är det Coronaskam som drabbat oss alla ? Jag har varit påflugen och pratat med väldigt många under mina promenader. Ingen vill kännas vid att de varit drabbade tills de får min berättelse. Då kommer sanningen fram som visar att smittan finns överallt kring oss.

  Det första utbrottet kom vid Vintersportlovet och det andra vid Höstlovet. Jag drar slutsatsen att Lidingöborna inte nöjer sig med det paradis vi har här utan älskar globaliseringen med fri rörlighet på allt. Nu får vi betala priset !

  Vi gamlingar har skött oss till punkt och pricka trots att det varit smärtsamt med karantän från allt. Lidingö befolkas nu av en överklass och en allt större medelklass därför att inga fattiga har råd att bo på Lidingö. Dom skall bara sköta servicen här och åka kommunalt ! Det stör mej oerhört med alla lyxbyggen med lyxbilar som blir alltfler här på Lidingö. Samtidigt är det just dessa som reser och far och är storförbrukare av jordens resurser som leder till klimatkrisen.

  Gå in och se SVT-serien DOMEDAGEN där fyra delar ligger på SVT-play och den sista kommer på onsdag. Där visas en förbluffande överensstämmelse mellan Vetenskapen och Bibelns utsagor om den yttersta tiden. Alla tecken tyder på att det är DEN STORA VEDERMÖDAN som börjat. Tyvärr verkar det budskapet vara för magstarkt för de flesta. Man ser sanningens minut närma sig och då är det lika bra att köra på och leva livet så länge det går.

 2. Rubriken på DN Debatt i dag är ”Rika svenskar måste minska utsläppen med 90 procent !” Här på Lidingö verkar lösningen vara att vi alla skall fortsätta att leva som vanligt men åka Tesla,BMW,Porsche och andra lyxbilar som går på el. Har vi fredat vårt samvete då ?

 3. Jag blev verkligen ledsen då jag i går kväll tittade på 5:e delen av Grand Designs Sverige i TV4. Fastighetsutvecklaren Janne som bygger extrema lyxvillor tröttnade direkt på lyxvillan i Furutorp som ”Blondinbella” sedan köpte. Hon fick mera bekymmer och sålde. Nu skulle Janne och Maja vid Klippudden bygga ett ”familjehus” för framtiden som skulle vara anpassat till grannhusen.

  Nu fick man verkligen en inblick i den ohedjade materialismen som skulle innebära höjden av lycka. Vi äldre tittare förstod snart hur det skulle sluta. Janne stod med ett totalt perfekt lyxhus men ingen familj. Dags att sälja igen. Vi har många sådana miljöer på Lidingö. Både hus och människor är handelsvara och utbytbara efter några år. Var Coronabomben nödvändig för att vi skulle sansa oss och förstå vad som är viktigt i livet och att tänka på andra !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *