Fjärde raka vinsten 3-1 mot Viggbyholm!

Oscar Jahnstedt (21) Viggbyholms IK kraschar in i Gustaf Ericson (31) Målvakt Lidingö Vikings i mötet mellan lagen förra året. Foto: Jonas von Hofsten
Sport10 november 2022 kl 03.31

Lidingö Vikings har haft en fin matchsvit nu med fyra raka triumfer och t o m fem vinster på de senaste sex matcherna!

Revansch dessutom mot Viggbyholm med 3-1 (1-0)(2-0)(0-1), skott 38-20.

Matchen gick lite i vågor med dominans från båda håll i vissa delar av matchen. Lidingö vann matchen tack vare bättre spel framför den egna målvakten (som vanligt storspelade Gustaf Grut). Dessutom gjorde Lidingö mål vid ”rätt” tillfällen.

  1. (16:09) i spel 4 mot 5. Kontring av Gustav Dahlstedt och Viktor Fälth. Det resulterade att Fälth frispelade Dahlstedt (4) som behärskat satte pucken. Andra målet för säsongen i 4 mot 5!
  2. (23:10) var ett nytt snyggt mål när Viktor Fälth satte en djupledspassning till Gustav Dahlstedt (5) som i friläge gjorde mål! (ass även till Elis Swartling).
  3. Kom innan andra perioden var till enda (36:12) när Max Brodén (5) slog in en retur efter skott av Beckman eller om det var Jaldung(?) båda fick ass.

Reduceringen 3-1 (44:21) gav lite nerv i matchen, men Lidingö borde kunnat stänga kampen när det gavs en gratischans med power play i 4 minuter. En halvtuff 5+20 fick Gustav Dahlstedt på sig efter 57:41 och därpå 59:29 ett lagstraff för protest. Men Viggbyholm fick bara några halvchanser.

Dahlstedts utvisning kan med tvekan godkännas för den var lite från den s k blind side, men lagstraffet borde domaren haft dövörat till. Han missade en interference, för den skedde bakom hans rygg. Borde dock förstått att något hände när lidingöbåset samtliga skrek. Sedan är det ju inte bra att skrika ytterligare en gång på domaren, som då reagerade.

Frågade en gång en domare vad som var det viktigaste för att bli en bra domare. Han svarade: Man ska se bra och höra dåligt!

Blev lite förvånad att flera spelare efter matchen var missnöjda med Lidingös spel, som jag såg som stabilt. Ännu en gång hölls lagdelarna ihop och inga två mot ett släpptes till. Det skedde ofta förra säsongen! Alla tre centrarna vann sin tekningsmatch: Beckman 13/4, Fälth 13/10 och Erik Friberg 5/4.

I min värld var det åter många som gjorde en bra match, och det som jag tycker om att alla gör sitt bästa i varje byte.

Går ju inte att låta bli att sätta ett extra plus på Viktor Fälth – Gustav Dahlstedt - Elis Swartling.

Roligt att se backparet Fredrik Klasenius och Douglas Alex. Tyckte att Fredrik var en bra center, men han gör den ena stormatchen efter den andra som back. En position han hade i yngre år.

Rutin i massor – som utnyttjas på rätt sätt- har också Marcus von Sydow och Kalle Kinch.

Njuter av skridskoåkningen och därmed farten hos Ross Jaldung och Loke Beckman som kompletteras perfekt ax Max Brodén. Den senare gör aldrig en dålig match. Har en hög lägst nivå!

Vår tredje formation är ”brunkarfemman” som i varje byte ger järnet. Fungerade väl inte helt i alla skeden ikväll, men slitet gillar jag.

Lidingö passerade nu Iron i tabellen och ligger just nu på en Alltvåan-plats när fem omgångar återstår. Fem tuffa matcher. Redan på fredag är det Göta/Traneberg (b) 19:40. Sedan återstår: Järfälla (h), Tierp (b), Iron (b) och Spånga (h).

"Viljan att vinna är viktig, men viljan att förbereda sig är ovärderlig."

Det viktigaste med att vinna är att tro att du kan vinna oavsett vem du spelar mot."

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *