Felix Oppenheim ställer ut

Foto: Felix Oppenheim
Kultur26 november 2020 kl 05.451

Lidingöbon och fotografen Felix Oppenheim öppnar en unik fotoutställning på stadshuset i morgon fredag. Utställningen heter ”Vid sidan av” och består av bilder som aldrig blivit visade tidigare. De är tagna samtidigt som Felix varit  på uppdrag av olika företag men tagit dem vid sidan av själva uppdragen. Vill du träffa Felix finns han på plats fredag, lördag och söndag från kl 12.00 till stängning.

Så här berättar Felix Oppenheim:
– I över 40 år har jag frilansat som fotograf med större delen av världen som arbetsfält. Jag har klättrat i berg, krupit i grottor, seglat på hav och vandrat över öknar. Fotograferat mat i studio och i främmande kulturer, såväl som hemma i Sverige. Jag har porträtterat människor i grottor, under olivträd, i fallfärdiga pappskjul men också på byggen, lyxiga kontor och hotell. Min nyfikenhet har drivit mig framåt men det som alltid varit centralt i mitt arbete är mötet med människor av alla de slag. Glimtar av kontakt trots frånvaron av ett gemensamt språk, en blick av samförstånd, en vinkning eller en utsträckt hand är minnen jag tagit med mig från dessa möten.

– Bilderna i utställningen är ett litet urval som jag tagit under olika uppdrag runt om i världen. De är printade på 6 mm högkvalitativt glas med en baksida av aluminium i samarbete med Art on the Wall.
Bilderna går att beställa om du vill köpa.

Foto: Felix Oppenheim
Foto: Felix Oppenheim

Stadshuset är öppet alla dagar i veckan. Måndag–torsdag 10.00–22.00. Fredag 10.00–18.00 Lördag 11.00–16.00 Söndag 12.00–15.00. Utställningen pågår till den 10 januari.

För mer information kontakta
info@artonthewall.se
felixoppenheim.se
artonthewall.se

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *