Fel att oppositionen inte var med

Stad & Politik21 september 2019 kl 19.21

Centern, miljöpartiet och socialdemokraterna tycker det är bra med medborgardialog. Men vid onsdagskvällens dialog saknades oppositionen.  ”Problemet är att innehållet i dialogen var en presentation av majoritetspartiernas politik och att inga representanter för oppositionen var inbjudna. Det var mer ett kampanjtillfälle för majoritetens partier och politik än ett demokratiskt dialogforum i stadens regi”, skriver man i ett pressmeddelande. Inbjudan till dialogen har bland annat annonserats i stadens tidning Vårt Lidingö och på stadens hemsida. Att använda stadens informationskanaler för att sprida information utan att även oppositionen får vara med, är fel och det tyder på bristande insikt för demokratin, anser de också.

Det är bra att majoritetspartierna vill öppna dialog med Lidingöborna. Men i ett demokratiskt arrangemang av staden ska hela politiken representeras med både majoritet och opposition. Vill majoritetspartierna berätta om sin egen politik för Lidingöborna utan insyn från oppositionen är man välkommen att arrangera egna kampanjer med hjälp av sina egna partiresurser. Stadens resurser ska inte användas för kampanj för majoritetens partier och politik” skriver Patrik Buddgård (C), Daniel Larson (S) och oppositionsrådet Patrik Sandström (MP) i ett gemensamt uttalande.

”Till nästa möte bör majoriteten tänka om och låta medborgarna även möta representanter för oppositionen”, avslutas pressmeddelandet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *