Fart, kamp och glädje på handbollsplanen

Ioannis Lukaras är normalt tränare, men här är han med i matchen. Foto: Matthew Tipple
Sport15 januari 2020 kl 06.41

Anders Boqvist och Ioannis Lukaras är huvudtränare för dam- och herrseniorerna i handboll i Lidingö SK. När halva säsongen gått har de väldigt olika förutsättningar inför våren. Herrarna kämpar för att ligga kvar i division två och damerna leder sin serie.

Hur sammanfattar ni hösten? Vad har varit bra och vad önskar ni blir bättre efter jul?
Ioannis: Vi har haft en stor omsättning av spelare i år. Vi har egentligen bara en spelare kvar från startuppställningen från föregående år vilket gör att vi försöker spela in nya och mycket yngre spelare i truppen. Vi är väldigt missnöjda med hösten. Framförallt i vissa matcher har vi inte alls lyckats komma upp i den nivå som vi vill.

Anders: Vi kan ju inte annat än vara nöjda med tanken på att vi leder serien. Dock förlusten borta mot Borlänge svider fortfarande men tur är att vi kommer få möta dem på vår hemmaplan så vi har möjlighet till revansch. Vårt försvar och målvaktspel har varit riktigt bra, oftast det som gjort att vi vinner matcher. Vad som kan bli bättre är våra första- och andrafaskontringar. Det spelet har vi inte fått till som vi önskar.

Vad ska ni göra för att hänga kvar?
Ioannis: Vi fortsätter träna på stenhårt och förhoppningsvis blir våren mycket ljusare än vad hösten varit. Vi har haft uppehåll tre veckor nu och jag hoppas killarna samlat kraft och energi under julledigheten och kommer tillbaka den 2 januari med en ny tändning.

Lidingö SK damseniorlag leder sin serie. Foto:

Vad ska ni göra för att gå upp?
Anders: Vi ska bara fortsätta fokusera på vårt spel och fortsätta utveckla oss som lag. Något vi pratat mycket om är också att inte ta något för givet. Vi har satt oss i en väldigt bra position tack vare att vi kämpar och jobbar hårt för varandra.

Vad är det som är så roligt med handboll?
Ioannis: Det roligaste jag vet med handboll är kampen, både mot det andra laget men också ”den lilla” kampen en mot en ute på banan. Att få vinna kamper en mot en och se laget lyckas är för mig det absolut bästa med handbollen. Jag gillar också att alla mina handlingar på plan får konsekvenser för resten av laget, både positiva och negativa. Det gör handboll så speciellt för just mig. Du kan inte ”gömma dig” bakom dina lagkamrater, om du inte bidrar så syns det tydligt.

Anders: Jag gillar att det är mycket fart i spelet och att matcher kan svänga väldigt fort. Det är också så att det inte alltid är det bästa laget som vinner, utan det gäller att ha rätt attityd och aldrig ge upp.

Ioannis Lukaras tränar herrseniorerna inom LSK Handboll. Foto:

Vad är bra med Lidingö SK tycker ni?
Båda: Hemmamatcherna, för att vi har en väldigt bra och trogen publik. Det är ofta fullt med folk på läktaren och en härlig stämning. Det är också en bra sammanhållning i klubben vilket är viktigt både för att ha roligt och för att vinna matcher.

Vill du prova på att spela handboll eller titta på våra damer eller herrar kan du läsa mer på Lidingö SKs hemsida.

Anna Thomsson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *