Fantastisk baskethelg!

Sport10 november 2022 kl 03.401


Sista helgen i oktober fick Lidingö Baskets spelare och ledare förmånen att inspireras av tidigare NBA och WNBA-coachen Mike Wilhelm. Med stöd från Lidingö Stad kunde Lidingö Basket bjuda in Mike som höll träningar för klubbens ungdomar födda 2010 och äldre samt coachclinic för klubbens ledare. Att få möta en coach med erfarenhet från de två bästa basketligorna i världen gjorde att lördagen gav alla deltagare en unik och givande upplevelse!

Basketfesten fortsatte sedan på söndagen med stort event "Super-Sunday" i samband med att både Lidingö Baskets dam-och herrlag hade hemmamatcher, herrlaget dessutom säsongens första hemmamatch! Mike Wilhelm fortsatte också att bjuda på sin basketkunskap och delade dessutom ut pris till matchens lirare. I entrén bjöds alla besökare på donuts från Ica Kvantum, mycket gott och uppskattat och säkert en bidragande faktor till att publiken stöttade damerna med energiska applåder och hejarop. Damlaget har i år fått flera fina nyförvärv som presenterat sig på ett härligt sätt och damerna har flera bra och jämna matcher bakom sig men ingen seger.

Dagens kamp visade sig bli en riktig laginsats och Lidingö inledde stabilt mot gästande Tureberg. Matchen blev allt jämnare och efter tredje perioden stod det 36-33 men till den stora publikens jubel drog damerna ifrån och tog hem en välförtjänt seger med 52-41.Hela laget spelade bra och i försvar stod Rakel Wahlberg ut lite extra med sitt intensiva fotarbete och Karolina Tellman med hela 19 returer samt high score Varja Henriksson, 13p. Till matchens lirare utsågs i Lidingö välförtjänt hårt jobbande Matilda Salén och i Tureberg Randi Abrahamsson och de fick fina NBA-ryggsäckar från basketbutiken 2Win. 2Win skänkte också NBA-nyckelringar till alla besökare! I pauserna underhöll Max Burger Lidingös Tiger och bjöd dessutom på rabattkuponger på Max. En populär Tiger bland både stora och små! 

Herrlaget tog sedan över stafettpinnen och inledde matchen mot Luleå Steelers i högt tempo. Ett i stort sett fullsatt Hersby var laddade med Icas färska donuts och fick njuta av bra och tempofyllt spel. Men sen blev det tuffare och och nästan läskigt jämnt i poängställningen i halvtid, 41-39. Lidingös herrar hade dock bestämt sig och sprang helt sonika ifrån Luleå i de två följande perioderna och även om siffrorna är samma så blev det ordningen den rätta och första hemmavinsten skrevs till 85-58. Kul för Lidingöpubliken att få se duktiga juniorerna Gustav Bengtsson och Olle Egnell göra hemmapremiär i herrlaget och publiken fick också se fin basket av nyförvärven Oskar Granat, Faical Ben Boufarasse och junioren Jake Palmer.Matchens lirare blev i Lidingö välförtjänt Oskar Granat och i Steelers Leo Hassler som även de förärades med NBA-ryggsäckar från 2Win.

Anna Malmstedt

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *