Exklusiv miniutställning på Galleri Elfva

Kultur24 september 2020 kl 06.19

Lidingökonstnärerna Jannike Simonsson och Jacqueline Igestedt visar under helgen 25-27 september sina verk på Galleri Elfva, ute på Elfviks Gård. I en spännande mix blandar de keramik, collage och textilt hantverk.

Jannike som även har mästarbrev i konstinramning och driver Ramverket&Co i Torsvik, arbetar med papperscollage och mixed media där ramarna självklart spelar en viktig roll. Dessutom har hon sytt upp en ny kollektion av de populära PENNKUDDARNA, i härliga vintagetyger där alla har sin personliga touch. Återbrukdsdesign är ett ledord i Jannikes konstnärskap, och nästan allt material hon använder i sin konst är sådant hon har samlat på sig under åren och kanske egentligen skulle användas till något annat.

Jacqueline Igestedt har rötter i både Frankrike och Marocko, men har sedan 20 år drivit en keramikverkstad i Islinge. Hon gör både bruksföremål och skulpturer och blandar in både det skandinaviskt ljusa med mer mustiga och rostiga toner. Under hösten kommer Jacquelines keramik säljas på Stockholms Auktionsverk men redan nu bjuds vi på en liten glimt av hennes fantastiska konstnärskap i denna utställning.

Öppet fredag–söndag 11–16.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *