Ett körfält stängt i Torsvik i 10 månader

Lidingö3 februari 2022 kl 03.461

Nu ska de nya bostadslägenheterna vid Torsviks torg börja byggas. I samband med det kommer ett körfält på Torsvikssvängen att vara avstängt i höjd med arbetsplatsen. Detta för att skydda både personer som passerar och arbetsplatsen. Trafiken regleras växelvis med trafikljus. För att det inte ska bildas köer ner mot Stockholmsvägen kommer trafiken från Stockholmsvägen ha förtur in i området. Trafikändringen kommer preliminärt att gälla mellan den 1 februari och 30 november 2022. Serneke bygger på uppdrag av Patriam 48 nya bostadsrätter på fastigheten Torselden 8. Dessa beräknas vara klara sommaren 2023.

Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Patriam om att bygga 48 bostadsrätter på Lidingö. Bostäderna ska stå klara sommaren 2023 och ordern är värd cirka 157 miljoner kronor. Inom projektet kommer det även att byggas tillhörande garage och en lokal. Bostadshuset kommer certifieras enligt Svanens miljömärkning.

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta vårt samarbete med Patriam och ser fram emot att få bygga ytterligare bostäder för dem. Vi har arbetat tillsammans i nära ett år för att förverkliga projektet och tar nu nästa steg mot ett mycket trevligt bostadsprojekt, säger Erik Carmestedt, arbetschef Serneke.

− Äntligen har vi nu kommit igång med projektet Patriam Torsvik och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Serneke. Patriam bygger unika och hållbara hem som människor kommer att trivas i och beröras av länge. I Patriam Torsvik är Sernekes kompetens och erfarenhet av entreprenad- och hållbarhetsfrågor en viktig pusselbit till ett lyckat projekt, säger Fredrik Andrén, utvecklingschef på Patriam.

Det nu ingångna totalentreprenadavtalet har föregåtts av en projektering av Serneke och rivning av befintlig byggnad är snart klar.

Kommentarer

 1. Hej!

  Det verkar som att staden har gått med på en TA-plan som skyddar tredje man, men har missat ifall arbetena kan göras på ett smidigare sätt. Nu påverkas tusentals passerande varje dag, för att entreprenören ska kunna göra tunga lyft på ett säkert sätt. Men det här kommer påverka alla som kör till skolan, förskolorna, kiosken, pizzerian, de mer än 500 lägenheterna på Torsvikssvängen, samt alla lägenheter på Skolvägen.
  Dagligen.
  Dygnet runt.
  I tio månader.

  Staden och entreprenören behöver se över det här upplägget. Det må vara säkert för tredje man, men det är inte bra för tredje man.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *