En vanlig dag i juli

Kåserier22 juli 2019 kl 07.16

Det var inte så dramatiskt egentligen igår när strömmen gick. Mera retfullt kanske för man vet ju aldrig hur länge ett strömavbrott varar.
Lyse klarar man sig utan den här tiden på året men spisen då? Jag har då ingen alternativ värmekälla och känner mig rejält ställd inför tanken på att behöva ordna mat utan vare sig spis eller mikro. Middag hade jag ju ätit, så spisen var jag inte så beroende av, just då.

Men när hissarna inte fungerade tänkte jag på grannarna, både på dem som har turen att befinna sig i sommarstuga på landet eller på någon trevlig badort utomlands. Och alla andra då? De som varit ute på stan och kommer hem bara för att finna att portlåset inte fungerar. Tänk så förargligt.  Ja kommer man inte in genom porten då hjälper det inte stort att somliga fortfarande klarar trapporna i 11-våningshuset. 

Vid det här laget undrade jag om elproblemet var lokalt till vår fastighet eller om problemet var mer omfattande. Ingen annan information från elbolaget annat än "elavbrottet berör din fastighet”. Jaha. Och den trådlösa datorn stängde jag av när åskan började mullra, så sedan visade skärmen att jag inte är uppkopplad till internet. Nähä.

Korsordet i tidningen var svårt, det blev bara fel. Förresten tycker jag att tidningsutgivarna kunde kosta på ett slitstarkt papper just för korsordsdelen; ett som tål både en och flera raderingar utan att trasas sönder. Ingen radio och ingen tv. Radion har visserligen batterier men jag vet ju inte om de urgamla batterierna fortfarande duger. Finns det kanske en gräns hur gamla batterierna får vara. Det finns nog all anledning för mig att ta reda på den saken. Jag lovar mig själv att testa. Nu hörde jag åskmuller igen. Det var ju åskan som orsakade strömavbrottet igår. I augusti får jag veta hur det blir  med mina nya glasögon. Sedan har jag ju bokhyllan full av läsvärda böcker som bara väntar. Och till dess lär nog elen ha kommit tillbaka. Nästan som med ljusets hastighet.

Hur länge håller maten i frysen? Jag bestämde mig för att göra en god gärning, öppnade en glassförpackning och lade upp en så där lagom stor portion vaniljglass på en tallrik. Med den i handen satte mig på balkongen och bara njöt i solen. Är det strömavbrott så är det och inget jag kan göra åt saken.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *