En tjuvtitt i Vikingarnas nya hall

Vikingarna bjöd in besökarna att få se den nya hallen.
Sport3 februari 2024 kl 03.521

På onsdagen bjöd gymnastikföreningen GT Vikingarna, som i år fyller 75 år, in till taklagsfest i deras nya idrottshall i Bodal. Politiker och tjänstemän från stadshuset var på plats samt ett antal tränare och medlemmar i Vikingarna.

I juni är det tänkt att hallen kan invigas, vilket ser ambitiöst ut. Mycket saknas fortfarande. Väggar, golv och tak finns på plats, men trappor, fönster, golvbeläggning, all utrustning och mycket mer ska komma in också. Här kommer Vikingarna att träna sina grupper. Idag är träningarna utspridda på de hallar som finns runt om på Lidingö. I och med att man får sin egen hall kommer många halltider att bli fria på de andra anläggningarna från och med i höst.

Behovet är stort. Det står 800 barn på kö för att komma med i Vikingarna. Planen är att fördubbla kapaciteten/verksamheten för att ge dessa plats och utmaningen ligger i att få fram tränare som kan ta hand om alla grupper.

Den stora hallen har imponerande mått.

Drömmen om en egen truppgymanstikhall har Vikingarna jobbat med sedan 2001. Med i projektet är Lidingö Stad (som går in som säkerhet för lånet), SEB (som lånar ut pengarna) och byggbolaget Wästbygg (som bygger). Första spadtaget togs fredagen den 4 november 2022.

Utöver den egna verksamheten räknar man med att kunna hyra ut hallen under lediga tider. Lokalerna lämpar sig åt många olika utövningar, dock inte bollsporter. Dans, judo, parkour och andra idrotter kommer att kunna utnyttja hallen.

Det blir två stora hallar på nedre botten. I den stora hallen, som är 48 x 32 m (1557 kvm) kan 60-70 barn träna samtidigt. Det finns också fyra höj- och sänkbara studsmattor och det kommer att bli hoppgropar och annan utrustning.

Här finns också plats för omklädningsrum, kontor och gym. På övre plan finns en mindre hall, lämpad för dans och annan utövning, konferensrum, kafeteria och åskådarläktare som tar 352 besökare (Gångsätrahallen tar 350).

Taklagsfesten bestod i att bjuda på hamburgare och dricka från en foodtruck.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *