En Lidingöbo på EU-valets valsedlar

Stad & Politik9 maj 2019 kl 04.06

Emanuel Örtengren (C) är enda Lidingöbon på valsedlarna för de partier som idag har representation i Europaparlamentet. Han vill att EU ska stärka sin ställning i världsekonomin genom att ligga i framkant i gröna innovationer. Centerpartiet Lidingö driver en lokal kampanj för att visa hur ett grönare EU krävs för ett klimatsmart Lidingö.

Emanuel Örtengren, 25, kandiderar till EU-parlamentet. Han är Lidingöbo, uppväxt på ön och jobbar idag som projektledare på tankesmedjan Timbro. Örtengren vill arbeta för ett innovativt Europa som ligger i framkant.

– Frihandel, innovation och forskningssamarbete inom EU skapar grön tillväxt. Genom att ligga i framkant i gröna innovationer kan vi stärka Europas ekonomi och roll i världen, säger Emanuel i ett pressmeddelande från Centern.

Centerpartiet Lidingös gruppledare Patrik Buddgård och Emanuel Örtengren förklarar varför EU-alet är viktigt:

– Ska vi få en fossilfri utveckling behöver vi gröna innovationer och möjligheter för ny teknik att utvecklas. Ska vi ha friska fiskar och rena bad i Östersjön måste EU skärpa kraven på länderna runt Östersjön. Och ska vi få god, närodlad och hållbar mat måste antibiotikaanvändningen minska och djurskyddskraven i EU skärpas så att svenska bönder kan konkurrera på schyssta villkor.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *