Elitserien i tennis kommer till Lidingö

Sport9 december 2022 kl 04.18

Nästa vecka är det premiär för Elitserien i Svenska Tennisligan och Lidingö TK hoppas på publiksuccé under sina hemmamatcher 13 & 14 december.

Målet i år är att gå till slutspel, men det stora målet är inte satt med slutdatum förrän 2027. Då fyller klubben 100 år och det vill man fira med ett SM-guld.


- Vi vill verkligen att serien ska bli en stor grej, både i klubben och i svensk tennis. Vi har tillsatt en event- och en kommunikationsansvarig för serien i år och hoppas självklart att det ska komma mycket folk och titta. Det här är den bästa tennisen som erbjuds i Sverige förutom Nordea Open i Båstad och Stockholm Open, så det klart vi hoppas många kommer förbi och kollar när det spelas på Lidingö Tennisklubb.

Klubben har sedan i somras en ny sportchef i Johan Landsberg som bland annat tränat Pim Pim Johansson, Simon Aspelin och Paul Hanley som alla har varit topp 10 i världen. Landsberg har i sin tenniskarriär spelat totalt 22 Grand Slam turneringar där han bland annat slagit Federer i singel och Djokovic, Roddik med flera i dubbel.

Herrarnas elitserielag ska ge mycket till övriga medlemmar också, säger Landsberg. Klubben har sedan tidigare starka veteranlag, så stegen i klubbens struktur ska så småningom kunna gå hela vägen upp från tennislekis till minitennis, sen genom våra serielag som börjar vid 8 års ålder, genom hela juniortiden upp till B-lag och A-lag och sedan veteranlag upp till 75 år och äldre.


- Alla serielag i klubben är viktiga och det klart vi laddar hårt för årets elitserie som är årets höjdpunkt. Vi har kört uttagningsmatcher på lördagar under hösten med aktuella spelare. Där har vi spelat både singel och dubbel med samma regler som i serien.

I årets spelartrupp kommer det bli en blandad kompott med yngre och äldre spelare.
- Vi har en dansk spelare i Johannes Ingildsen som tillsammans med Simon Freund är våra stora ankare som båda är rankade bland de 500 bästa i världen. Sedan har vi ett gäng äldre spelare som Adaktusson, Borg, Hartman och Lindholm med enorm rutin och många år tillsammans på tennisarenor runt om i världen.

-Vi har även spelare som Simonsson, Moonga och Amilon som avslutat sina satsningar, men som håller mycket hög nivå och skulle fortfarande kunna vara proffs. Sedan har vi några juniorer med Albert Saar i spetsen som är rankad 200 bästa i världen som junior och kommer spela Grand Slam-turneringar 2023. Detta är en mycket bra mix för ett elitserielag, säger Landsberg.

-Matteus Fröberg Dahlin och Albert Saar har för övrigt gått hela stegen i klubben från minitennis när de var små till klubbens A-lag, vilket är otroligt kul att kunna nämna.

Att elitserien testar ett nytt format i år välkomnas av Landsberg.
- All förändring och försök till att ge elitserien mer status är bra. Ett mer komprimerat format gör det lättare att få med både svenska och utländska spelare till fler matcher.

-Vi hoppas att så många Lidingöbor som möjligt ska vilja komma och heja på Lidingös Elitserielag tisdag 13 december och onsdagen 14 december med matchstart kl 17.

Det kommer även finnas möjlighet för de yngre att spela minitennis mellan kl 16-18. Ni går in gratis om ni visar upp denna artikel på er mobil. Ni är välkomna även om ni aldrig sett tennis LIVE förut, hälsar Johan Landsberg.

Lidingö TK:s elitserietrupp 2022: Fred Simonsson, Johan Beigart, Matteus Fröberg Dahlin, Alexander Hartman, Albert Saar, Claes Lindholm, Eric Ahren Moonga, Jacob Adaktusson, Stefan Borg, David Hedengren, Jakob Amilon, Simon Freund, Johannes Ingildsen och Johan Landsberg (Lagkapten).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *