Ekholmsnäs golf Lidingö: Unik ungdomsverksamhet

Sport20 augusti 2019 kl 07.31

I sommar har fler ungdomar än tidigare deltagit i de golfläger som Ekholmsnäs Golf Lidingö anordnat. Totalt har 150 juniorer och ungdomar deltagit. 

Ekholmsnäs Golf Lidingö satsar stort på ungdomarna och har kurser under hela säsongen, från början av april till mitten på oktober. Johan Mihkelson Ringqvist är klubbens ägare. Han berättar att de fått en bra mix på grupperna både vad gäller ålder och kön.

– Vårt koncept har varit framgångsrikt. Vi ser till att hitta en modell som passar alla. Man kan kalla det för individuell anpassning.

Head Pro Markus Andersson instruerar en ungdomsgrupp.

Det finns kurser för barn från sex år till ungdomar upp till 15 år. Och naturligtvis för äldre juniorer och vuxna också. Markus Andersson som är Head Pro och ansvarig för träningen är mycket uppskattad för sitt engagemang och sina pedagogiska kvaliteter. 

– Vi ser till att vi kan erbjuda ett upplägg där alla är välkomna, säger Johan Mihkelson. Vi arbetar med tre deviser: lättillgänglighet, icke prestige och välkomnande. 

Ekholmsnäs Golf Lidingö är Sveriges största golfklubb med drygt 22 000 medlemmar, 3 500 kommer från Lidingö och av dessa nära 1 000 st juniorer vilket gör att klubben har en av de större ungdomsverksamheterna på ön.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *