Ekholmsnäs Golf bygger inte ut, men vill bygga padelbanor

Juniorläger sommaren 2020.
Lidingö8 december 2020 kl 05.40

Ekholmsnäs Golf har beslutat att inte bygga ut golfanläggningen. Först planerade man att två hål skulle flyttas till ett strandskyddat område vid Kyrkviken. När det stötte på patrull hittade man ett annat område vid Bohusgården där ett av hålen skulle läggas och det andra skulle skapas genom att ett befintligt hål skulle delas i två.

När Lidingö Nyheter berättade om klubbens planer fick de mycket kritik. Naturskyddsföreningen var negativa till planerna och på tidningens kommentatorsfält kom ett stort antal kommentarer. De flesta var negativa och ifrågasatte klubbens planer.

Klubben har haft konstruktiva möten med Freeskiers och Friluftsfrämjandet på Lidingö tillsammans med Naturskyddsföreningen i Lidingö och kommit fram till en lösning som alla är nöjda med. Lösningen innebär att de två hålen kommer att läggas inom det område som golfbanan redan arrenderar.

– Det blir en fungerande lösning, säger Johan Mihkelson Ringqvist som driver Ekholmsnäs Golf.

– Som naturens försvarsadvokat har vi hela tiden tagit ställning för naturen och alla människors rätt till den, säger Isak Isaksson, ordförande för Naturskyddsföreningen till tidningen Mitt i Lidingö.

Arbetet med de nya hålen kommer att påbörjas hösten 2021 och beräknas vara klart  till säsongen 2022.

I ett nyhetsbrev till medlemmarna skriver klubben att de planerar att att bygga två padelbanor invid klubbhuset. Man har ansökt om bygglov och om det går igenom kommer padelbanorna stå klara i april 2021.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *