Dyrköpt seger för A-laget efter straffar

Lidingö Vikings Niclas Ivarsson (22) och Viggbyholms IK Ludvig Johansson (19)
Sport10 oktober 2021 kl 04.55

Det kostar på att vinna, men det som man minst av allt önskar är att få skador på nyckelspelare. Men Gustaf Ericsons vristskada kom inte som någon bonus direkt i segermatchen mot Viggbyholm efter straffar 5-4 (1-2)(0-0)(3-2)(0-0)(1-0) skott 36-25.

Ludvig Johansson (19) Viggbyholms IK vid Gustaf Ericson (31), målvakt Lidingö Vikings.

Det dröjde en bit in i första perioden innan Lidingö kom på att matchen hade börjat och det var inte så underligt att Viggan kunde ta ledningen redan efter 1:22 i P.P.. (förövrigt bara andra målet Lidingö släppt i P.P. på 17 utvisningar).

Det behövdes t o m 0-2 (4:38) innan det blev bättre fart på hemmaspelarna, och spelet jämnades ut innan det blev reducering 1-2 (14:03)

Gustav Lindström (30) Målvakt Viggbyholms IK
Oscar Jahnstedt (21) Viggbyholms IK kraschar in i Gustaf Ericson (31) Målvakt Lidingö Vikings.

Viktor Hansson (2), som i gröten framför mål slog in pucken (ass Klas Frykfeldt och Jonas Dahlén). Andra perioden blev också spelmässigt jämn med 10-10 i skott och ingen utvisning! Enda skillnaden var att Lidingö började vinna tekningar (Klasenius 9/2!).  

När sedan också Joakim Lundh – i tredje – fick rätt fattning på klubban så fick Lidingö t o m ett övertag i spelet långa stunder. En perfekt tekning ledde också fram till 2-2 (42:36). Jocke vann tekningen klockrent till Marcus von Sydow som passade Kalle Kinch, som med ett härligt dragskott via stolpen premiärmålade för säsongen!

En skadad Gustaf Ericson (31) Målvakt Lidingö Vikings leds av isen av Kalle Kinch (22) Lidingö Vikings och Fredrik Klasenius (28) Lidingö Vikings.

Ledningen blev bara dryga 2 minuter innan det blev 2-3 (44:45). Lidingökillarna har visat bra moral och gett sig den på att jobbet ska göras och en ny kvittering låg i luften Den blev verklighet (47:46). Ett snyggt mål som Gustav Dahlstedt(4) slog in efter fin ass av Jocke Lundh och Kalle Kinch.

Ännu en gång så visade Viggbyholm att de är starka i anfallszon och tog ledning till 4-3 bara 38 sekunder senare (48:24). Nu såg det mörkt ut för Lidingö, men coacherna jobbade hårt i båset och styrde upp spelet på ett föredömligt sätt! Detta gav resultat (58:04) när ett nytt dragskott gick i mål från Kalle Kinchs(2) klubba. Oscar von Sydow stred starkt nere i ena hörnet och fick pucken till Kalle, och med både Dahlstedt och von Sydow mot mål för att skymma, gick skottet i mål.  

Axel Backman (1) Målvakt Lidingö Vikings fick ersätta en skadad Gustaf Ericson i mål.

En mållös förlängning - men långt ifrån händelselös sådan.  Det värsta var Gustaf Ericsons skada, som orsakades av att han blev pååkt, när en spelare i Viggbyholm blivit trippad och krockade med vår målvakt. En kraftigt svullen vrist blev resultatet och risk för en ledbandsskada. Axel Backman fick ersätta och gjorde det bra.

När en spelare i Viggan satte klubban mellan benen på vår kapten utbröt ett slagsmål som resulterade i tre matchstraff. Två för Lidingö och en spelare i Viggan. Tyvärr såg inte domaren speeringen mellan benen så den spelaren som skulle haft det högsta straffet klarade sig.  

Slagsmål under matchen i Division 2 Östra mellan Lidingö Vikings och Viggbyholms IK.

Matchen gick till straffar vilket var en prestation i sig – av Lidingö –eftersom Viggbyholm fick chansen i fem mot tre och sedan fyra mot tre i förlängningens slutskede. Avgörandet kom på straffar. Viktor Hansson och Max Brodén gjorde mål för Lidingö, medan Viggbyholm bara gjorde ett mål.

Vill påstå att en avgörande detalj till varför Lidingö kunde komma igen i match var att Jocke Lundh bytte grepp på klubban vid tekningar i sista perioden!  Jocke hade tekat ganska svagt i två perioder (4/7) men plötsligt vann han nästan allt i tredje (8/3)! Två gången ledde det till mål. Bröderna von Sydow , med Oscar som primus, var bra, Kapten Kalle strålande, Fredrik Klasenius kom igång i andra perioden och då visar han hur mycket jobb han lägger ner. Att Gustav Dahlstedt  tillhör våra bästa i match efter match vet alla, och så kul att Viktor Hansson är så bra igen. Henrik Blomqvist och Klas Frykfeldt överraskar mig i varje match i positiv riktning.  

Max Brodén (17) Lidingö Vikings gör mål i straffläggningen.

Fyra spelade matcher och ännu obesegrade efter tre perioder är åtminstone mer än jag hade väntat mig med ett så tufft öppningsprogram. På söndag är det Flemingsberg på bortais.

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *