Dessa är Lidingös bästa restauranger – enligt gästerna

Restaurangen Quarti i Brevik toppar listan över Lidingös bästa restauranger, om matgästerna själva får bestämma. Foto:Jonas von Hofsten
Lidingö3 juli 2020 kl 06.063

Hemester är ett ord som används flitigt just nu. Många lidingöbor utforskar sin egen hembygd denna sommar. Nu finns en sammanställd lista över de restauranger som fått högst betyg av gäster. Listan toppas av: Quarti, 450 Gradi och NYFIKET.

Coronapandemin har satt käppar i hjulet för de allra flestas sommarsemestrar. Milslånga stränder och krispiga drinkar vid medelhavet byts ut mot Stockholms skärgård och vandringsleder runtom i Sverige.

Även Lidingö bjuder på flera trevliga smultronställen under sommaren. Förra veckans hetta resulterade i långa rader av bilar parkerade längs vägar ner till badplatserna och de restauranger som har uteserveringar fylldes snabbt av törstiga gäster. Ibland kan det vara svårt att veta var man ska vända sig för att få den bästa upplevelsen.

För att underlätta detta samlar restaurangappen Eatie recensioner från bland annat Tripadvisor, Facebook och Google.

– Det finns ingen manuell utvärderingsprocess bakom varje betyg. Processen är 100% automatiserad och är enbart baserad på den insamling som Eatie har gjort av offentligt tillgängliga data. På så sätt har restaurangerna fått ett demokratiskt betyg som ger en rättvis bild av hur de upplevs av gästerna, säger Eaties VD, Morten Lie Jørgensen i ett pressmeddelande.

De har nu sammanställt en lista på de tio restauranger på Lidingö som har fått bäst betyg av gästerna. Se de tio restauranger som toppar listan nedan.

 1. Quarti 9.5
 2. 450 Gradi 9.4
 3. Elfviks Gårdsbistro (Föredetta NYFIKET) 9.1
 4. Lidingö Bröd & Patisserie 9.0
 5. Vattenverket 8.9
 6. Kaptenstugan 8.9
 7. Suuni’s Sushi 8.8
 8. Trattoria Dell’isola 8.8
 9. Dalénum Glassbar & Café – Lidingö 8.8
 10. Storholmen Sjökrog 8.8

Notera att listan är föränderlig och kan komma att ändras i takt med att nya recensioner dyker upp. Se Eaties hemsida för uppdaterad lista här

Vad betyder betyget till höger om namnet?
Varje restaurang får ett unikt betyg mellan 1-10 baserat på alla recensioner restaurangen fått från sidor som Google, Facebook och TripAdvisor. Eatie har samlat drygt 6,4 miljoner recensioner från flera populära hemsidor och appar.

Kommentarer

 1. Bra med en lista på aktuella restauranger. Jag testade om ett par av restaurangerna på listan hade annonserat om Semesterstängt under sina Öppettider, men så var inte fallet.
  Det är retfullt att komma till en fint belägen restaurang kanske med långväga gäster i sällskap bara för att mötas av skylten ”Semesterstängt. Välkommen igen den 31 augusti. ”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *