Debatt: Satsa på Rudboda, säg inte nej!

Debatt10 januari 2019 kl 07.18

Centern kritiserar i en pressrelease majoritetspartierna som vill stoppa planerna på att bygga hyresrätter i Rudboda. Detta kommer man att påtala för kommunstyrelsen som har möte på måndag den 14 januari. Som största parti i Rudboda sedan valet 2018 känner Centerpartiet stort ansvar att värna områdets karaktär och utveckling. Bland annat skriver han att utvecklingen av matbutiken, närservicen och kollektivtrafiken hotas.

Patrik Buddgård, gruppledare i Centerpartiet på Lidingö, säger i en kommentar:
– Detta projekt har dragits i långbänk och nu vill majoritetspartierna avbryta utvecklingen av 120 hyresrätter. Ytterligare ett exempel på hur majoriteten inte kommer framåt i något utvecklingsprojekt vilket hotar våra stadsdelars närservice och tillgång till kollektivtrafik.

– Vi vill utveckla Rudboda med småskalig bebyggelse, värna grönskan och ge liv och skapa trivsam miljö på Rudboda torg. Majoriteten kommer aldrig framåt i utvecklingsprojekten vilket gör att inget planarbete inletts gällande Rudboda torg. Det får konsekvenser för utvecklingen av matbutiken och närservice. En ny detaljplan för torget krävs också för att ta tillvara stadens tillgångar i området.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *