Debatt: En mötesplats blir två

Debatt7 februari 2019 kl 07.011
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande
Birgitta Sköld (LP), kommunalråd
Amelie Tarschys Ingre (L), kommunalråd
Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd

Kommentarer

 1. Majoriteten= M+Lidingöpartiet+L+Kd = saknar verklighetskontakt!

  Tänk vad mycket skattepengar det fanns när Kommunalråden skulle höja sina löner. Att slå på 25% fixade dom på en kafferast ! Daniel Källenfors,( M) Birgitta Sköld Lidingöpartiet, Amelie Tarschys Ingre (L ) och Carl- Johan Schiller ( KD ) skulle minsann fatta mycket bättre beslut om de fick ännu mer betalt. Men det är klart ,då fanns det inga pengar kvar till många av våra äldre som använder Mötesplats Centrum.
  Men det spelade ingen roll för man hade ju tagit beslut om att flytta allt till det nyrenoverade Stadshuset som måste få täckning för den stora ombyggnadskostnaden på 350 miljoner.

  Ett år har gått sedan många äldre fick reda på att den mycket populära Mötesplatsen i Centrum skulle flyttas till Stadshuset.
  Mötesplatsen som byggts upp under 15 år med hjälp av många ideella krafter skulle nu placeras i Stadshuset! Snabbt organiserade sig de äldre och flera hundra skrev på ett upprop om att man absolut inte ville flytta till Stadshuset. Centerpartiet som varit emot flytten från första början, försökte med alla medel få majoriteten att ändra sig genom att i stället flytta in andra verksamheter till Stadshuset. Vår uppfattning är att majoriteten inte gjort något för att hitta andra alternativ till att flytta Mötesplatsen till Stadshuset.

  I augusti 2018 kallade majoritetsföreträdare till informationsmöte på Mötesplasten och M företräddes av Anna- Britta Bergman, Lidingöpartiet av Birgitta Sköld och KD av Carl- Johan Schiller. Under detta möte som var väldigt välbesökt med 80 äldre försökte majoriteten förklara beslutet. De skyllde på att man tagit ett beslut 2015 om Stadshusrenoveringen och att detta nu inte gick att ändra på! På frågan om de gjort någon konsekvensanalys så svarade man att det hade man inte gjort och med facit i hand så erkände man att beslutet nog var ogenomtänkt!!
  Slutsatsen är att majoriteten tar inte reda på fakta före beslut.
  De lyssnar inte på kloka och erfarna Lidingöbor.
  De saknar empati för våra äldre och kan ej förstå, eller vill inte förstå, hur mycket det personliga engagemanget betyder idag på Mötesplatsen.

  Många äldre kommer nu få ännu svårare att umgås. Att ta sig till Stadshuset med rullator eller rullstol är för många helt omöjligt. Detta kommer leda till att ensamheten ökar, vilket är ett stort växande problem för många ensamma äldre.
  DET ÄR SÅ MÅNGA AKTIVITETER VARJE VECKA SOM NU INTE KOMMER LEDAS AV ÄLDRE!
  Hur har M+LP, L och KD tänkt sig att den kafélokal som nu ska vara kvar ska kunna användas till alla olika aktiviteter som, kafé, gymnastik, konst och målning, Qigong, fri dans, sånggrupper, hantverk, film, bokcirklar, teaterkurser m.m. Detta är ett urval av aktiviter under en vecka på Mötesplatsen. Många av dessa leds av engagerade äldre som gör detta för att hjälpa och stötta sina vänner och besökare.
  Majoritetspolitikerna säger att allt detta engagemang nu ska flytta upp till Stadshuset! Detta kan de glömma, det kommer inte bli så.
  DET ÄR KLART ATT DET GÅR ATT ÄNDRA ETT FELAKTIGT OCH OGENOMTÄNKT BESLUT! Det är och kommer alltid vara politikerna som tar beslut och är ansvariga för dessa gentemot Lidingöborna.

  Tor von Sydow, ordförande Centerpartiet på Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *