Näringslivsbilen hjälper till med julhandlingen

- Det är ett otroligt tacksamt jobb. Alla blir väldigt glada, både leverantörerna och mottagarna, säger Evasanne Atterby.
Lidingö30 november 2020 kl 04.50

Från och med den 1 december kör Näringslivsbilen hemleverans varje vardag från lokala butiker till Lidingöbor. Tjänsten är kostnadsfri för kunden och syftet är att minska trängsel på stan och samtidigt främja den lokala handeln under coronapandemin. 70-plussare kan även boka hemleverans av matvaror.

Tjänsten, som är ett samarbete mellan Lidingö centrum, Lidingö stad och Lidingö näringsliv, har rullat några dagar i veckan under våren och sommaren. Fram till årsskiftet ökas intervallet och chaufförerna Evasanne Atterby och Daniel kör två gånger om dagen varje vardag för att underlätta julhandeln.

– Kunden tar först kontakt med butiken och gör upp om leverans och betalning med handlaren. Sen åker vi till butiken, hämtar varorna och kör ut till kundens dörr, säger Evasanne Atterby.

Fasta tider varje dag
Från och med den 1 december kör Näringslivsbilen utifrån fasta tider i Lidingö centrum: klockan 11.30-12.00 samt 14.00-14.30. Dessa hemleveranser görs till alla Lidingöbor. Varor som levereras är exempelvis böcker till elektronikvaror, kläder, leksaker och blommor.

Det erbjuds även matinköp för 70-plussare, vilket kan underlätta när julmaten ska inhandlas.

– Då sker inhandlingarna per rekvisition. Jag ringer upp de äldre personerna och frågar vad de vill ha för mat. Sen gör jag inhandlingen med revisionen och lämnar sedan maten hemma hos dem, säger Evasanne Atterby som använder munskydd, handskar och har med ett ID-kort från Lidingö stad. 

Utkörningen av mat sker på tisdagar och torsdagar. Ring Lidingö stad på 08-731 31 01 mellan klockan 9 och 16 och säg att du är 70+ och vill beställa mat och hemkörning.

Vad får du för reaktioner när du kör?
– Det är ett otroligt tacksamt jobb. Alla blir väldigt glada, både leverantörerna och mottagarna, säger Evasanne Atterby.

Näringslivsbilen har blivit allt mer populär under året, men det finns många fler som kan utnyttja tjänsten.

– Man kan till exempel få leverans från flera handlare under samma dag, så att kunden får allt på samma gång. Då stöttar kunden den lokala handeln utan att behöva gå utanför dörren, säger hon.

På Lidingö centrums webbplats  https://lidingocentrum.se/hemleverans-till-dig-pa-on/) finns en sida över vilka företag som är med i leverans-kedjan. Är du företagare och vill ansluta dig? Mejla till naringsliv@lidingo.se.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *