Daniel Källenfors i bråk med Malmö. Igen.

Screenshot
Stad & Politik5 april 2024 kl 12.356
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Frågan är varför rikets tredje största stad och närheten till Öresundsregionen inte genererar överskott utan ett djupt bidragsberoende?

 2. Jag tycker man borde ge Daniel Källenfors cred för att han både belyser det galna med det kommunala skatteutjämningssystemet – att det inte ställs betydligt mer krav på mottagande kommuner samt att han engagerar sig så för oss skattebetalare istället för att förlöjliga honom genom artikelns rubrik som dessutom ger sken av att artikelförfattarens egna åsikter lyser igenom.

 3. Istället för att anklaga andra hur andra kommuner hanterar sin ekonomi vore det klädsamt om Källenfors kunde visa ansvar för sin egen kommuns.
  Vet inte hur många nyheter vi läst de senaste åren kring slöseriet på ön (och då behöver vi inte nämna bron) som cykelmotorväg osv.
  Visst kan man ha synpunkter på rådande system, men vill Källenfors ändra det kan han ju ringa sina partikamrater som leder landet.
  Men han gör sig tydligen hellre lustig över andra kommuner och deras minst sagt märkliga beslut.

 4. Intervjun är lite märklig eftersom Andreas inte bemöter Daniels frågor och argument utan kommer med argument som inte är relevanta som exempelvis att Lidingö inte skulle vara något utan närheten till Stockholm. Vilket kan bemötas med att varför presterar inte Malmö bättre med närheten till Köpenhamn. Ännu märkligare är att de högst mediokra reportrarna inte styr upp intervjun, men det är väl begära förmycket av dem.

 5. Hela diskussionen om utjämningssystemet är fel. På Lidingö bor ett stort antal välutbildade människor som bidrar med inkomstskatt till kommunen. Många kommer från andra kommuner där de har fått barnomsorg, skolgång och annan kommunal service innan det blev dags att börja tjäna pengar och flytta från orten. – När kommunalskatt ska börja betalas som återbetalning för den stora skuld man ådragit sig för mottagen service under uppväxtåren har flyttlasset alltså gått till annan kommun i någon rikare del av landet. Vad menar Källenfors skulle vara fel med att del av tex Lidingös kommunalskatt skulle betalas till andra kommuner för att jämna ut det förhållandet?

 6. Bra och vettig synpunkt Sören! Det är dock några andra frågor som kan ställas vad gäller Daniel Källenfors utspel, och det är i första hand med vilket mandat han agerar? -Frågan om utjämningsskatten är inte i sig en kommunal fråga, även om det är kommunerna som påverkas. Att Källenfors gör offentliga utfall och har någon form av debatt där han ställer någon påstått misskötsam kommun till svars är tämligen meningslöst, felriktat och faktiskt rent populistiskt. Samma sak gäller vallöften om flera poliser på Lidingö, eller inhoppen i migrationspolitiken. Kan det kanske vara så att det planeras en ny (Riks)karriär som vi Lidingöbor utgör språngbräda för? En annan fråga som bör ställas vad gäller ”orättvisan” avseende utjämningsskatten är väl varför övriga lokala partier, med undantag för något, tiger inför denna dumhet? Är det verkligen så Centern ser på att ”hela Sverige ska leva”? Dränera landsbygden på pengar och kompetens och neka att kompensera?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *