Daniel Broman ny stadsdirektör

Foto: Andreas Lindberg
Stad & Politik24 april 2019 kl 14.03 6

Nu är det beslutat att Daniel Broman blir ny stadsdirektör i Lidingö stad. Sedan stadsdirektören Anna Hadenius slutade i januari har Daniel arbetat som tillförordnad stadsdirektör. Beslutet fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags.

Daniel Broman anställdes i februari 2016 av Lidingö stad, då som chef för utbildningsförvaltningen. Han var senare med om sammanslagningen av kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen och blev då även chef för den nya lärande- och kulturförvaltningen. Sedan i februari har han arbetat som tillförordnad stadsdirektör.

– Tiden som tillförordnad har lärt mig vilken kompetent och professionell organisation vi har inom Lidingö stad och det är med stolthet jag accepterat uppdraget. Vi har en rad stora och spännande arbetsuppgifter framför oss som Lilla Lidingöbron, ny simhall och stadsbyggnadsprojekt som Högsätra och centrum-Torsvik, säger Daniel Broman.

Daniel Broman har tidigare bland annat arbetat som utbildningschef i Sollentuna kommun. Han har också en framgångsrik karriär som elithandbollsspelare bakom sig. Han tillträder formellt befattningen som stadsdirektör den 1 maj.

– Med Daniel Broman som stadsdirektör får Lidingö stad en kompetent ledare för stadens tjänstemannaorganisation. Jag är övertygad om att han är rätt person för det viktiga uppdraget att tillhandahålla god service till Lidingöborna, säger Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande (M).

Det var vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutet om ny stadsdirektör fattades. Rekryteringsprocessen har pågått sedan början februari då tjänsten utlystes under ledning av ett externt rekryteringsföretag.

Lidingö stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *