Damerna vann stort

Sport23 februari 2023 kl 03.08

I söndags var det dags för Supersöndag i Gångsätrahallen. Damerna spelade sin sista hemmamatch för säsongen, och herrarna tog emot Vassunda. Inför vår sista hemmamatch så var det taggade tjejer som klev in på planen i Gångsätrahallen.

Det var hemmalaget som tog en snabb ledning med 3-0 efter knappt 2 min, men det visade sig att Täby ville vara med i matchen och jobbade ikapp. Tjugo minuter in i matchen står det 10-10. Täbys tjejer hade bra skytte, som ofta satt uppe i krysset. Lagen fortsätter att byta mål med varandra, vi går till halvtidsvila med ledningen 16-15.

Vi har ett bra snack angående försvaret för att hjälpa Mathilda i målet och att vi behöver skärpa till kvaliteten ii passningsspelet samt öka tempot. De justeringarna gjorde att det blev ny fart på tjejerna vilket resulterade i 5 snabba mål, till 21-15.

Mathilda får bättre hjälp av försvaret vilket ger oss snabba spelvändningar. Vi fortsätter att dra ifrån, med flera fina insatser. Efter 50 minuter så leder vi med 29-20.

Mathilda gör flera fina räddningar, som stärker oss. Vi vinner till slut med 35-23 en bra insats av laget.

Matchens lirare blev Anna Wettebrandt, gör ett bra jobb både framåt och bakåt!

Målgörare i matchen Anna Wettebrandt 9, Mathilda Hedenberg 7, Malin Andersson-Lindberg 7, Malou Lindén 4, Ida Bernhardsson 4, Vilma Abelson 2, Ella Abelson 1, och Agnes Ahlström 1.

Tack för ett härligt stöd hemma i Gångsätrahallen den här säsongen, hoppas vi ses till hösten igen.

Nästa match är borta mot Skogås på lördag.

Text: Nina Anbratt
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *