DÅLIG BÖRJAN BÄDDADE FÖR DÅLIGT SLUT!

Sport16 februari 2019 kl 07.37
Foto: Jonas von Hofsten
Foto: Jonas von Hofsten

 IDROTT  16 februari 2019 kl 07.37
Kommer man under med 0-2 redan efter två minuter är det svårt att en match och så var fallet i mötet med SPAIF som slutade 0-6 (0-2)(0-1)(0-3) skott: 34-38.

Klart att SPAIF var det klart bättre laget, men spelet på isen skilde inte lika mycket som skillnaden i målfabrikationen. Vad som inte var lika bra i Lidingös spel som i de senaste matcherna var att linjerna i spelet var som bortblåsta.

När spelet fungerar och laget håller ihop så fungerar det mesta, men när det fallerar så saknas ett basspel att falla tillbaka på. Det verkar som spelarna inte vet vad de ska göra. Hur ska vi spela i egen zon i till exempel box play? Hur ska vi stå uppställda i power play?

Skjuter ett lag 34 skott på mål så borde några puckar trilla in – även om motståndar-målvakten gör det bra. Nu var skotten för klena och styrningarna vill inte hitta in i mål.

Lidingö hängde som sagt hyggligt med fram till det att SPAIF satte 4-0 efter 39:44 i spel 5 mot 4.Två mål i slutskedet (58:35 och 58:54) gav utklassningssiffrorna 6-0. Tre måls skillnad hade motsvarat styrkeförhållandena bättre.

Kan inte ge många överbetyg men vill ge det till kedjan Frykfeldt-Blomqvist-Friberg. Det var också den enheten som sköt flest skott på mål (8). Plus också till Joel Thorensom vann 15 av 20 tekningar!

Möjligheten att nå fjärde platsen i tabellen försvårades – men är inte omöjlig. Älta, som besegrade  Ormsta, är nu fyra poäng före när tre matcher är kvar.

Vid kanten av en avgrund finns det bara ett sätt att gå framåt, och det är att ta ett steg tillbaka!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *