Dags att söka sommarjobb 2020

Matilde, Ellinor och Björn från Hersby gymnasium.
Lidingö21 maj 2020 kl 07.10

Fram till den 31 maj kan ungdomar på Lidingö söka sommarjobb för sommaren 2020. Sommarjobb kommer att erbjudas under hela sommaren från 15 juni till 14 augusti. Senast den 8 juni kommer alla som sökt jobb att få besked.

Lidingö stad kommer utifrån det statliga stödet för feriejobb till ungdomar nu att erbjuda sommarjobb till öns ungdomar. Jobben riktar sig till ungdomar som bor på Lidingö, oberoende av ålder och födelseår, som avslutat årskurs nio, går på gymnasiet eller som just har avslutat sin gymnasieutbildning. Ungdomar inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret kan också söka.

Jobb under hela sommaren

Totalt kommer cirka 40–50 sommarjobb att erbjudas under tvåveckorsperioder under hela sommaren med start 15 juni och fram till 14 augusti, för att så många som möjligt ska kunna sommarjobba. Arbetena är inom olika områden såsom administration och kontorsarbete, vaktmästeri och lokalvård, bibliotek, park, frilufts-, gatu- och fastighetsdrift, kundkontakt, telefonsupport och service samt sommarklubb för barn.

Jobben söks senast 31 maj via stadens webbplats och i ansökan ska cv och ett personligt brev bifogas där det framgår inom vilket område man är intresserad av att jobba och under vilken period man kan arbeta. I möjligaste mån kommer tillgängliga jobb att matchas mot ungdomarnas ansökningar och önskemål, men det finns ingen garanti att man kommer att kunna erbjudas jobb. Urval beror dels på ansökan, dels på vilken period man kan jobba och vilka jobb som är tillgängliga under den perioden. Alla som söker får besked senast den 8 juni.

Lidingö stad beslutade tidigare i år att istället för att ordna ett antal sommarjobb i kommunal regi, coacha ungdomar att söka jobb på hela arbetsmarknaden. Detta för att bättre rusta ungdomarna inför framtiden. Alla intresserade ungdomar på ön bjöds under vintern in till workshops i hur man skriver cv och ansökningsbrev och hur man hanterar intervjusituationen. I samarbete med Företagarna Lidingö startades också en Facebook-grupp för sommarjobb där öns företagare kunde lägga upp sommarjobb.

Corona-pandemin innebar dock att möjligheterna för företagare att erbjuda sommarjobb begränsades. Regeringen har nu beslutat att skjuta till pengar för att kommunerna ska erbjuda ungdomar sommarjobb.

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *