Coop tecknar tioårigt avtal och storsatsar på butik enligt nytt koncept i Lidingö Centrum

Foto: Andreas Lindberg
Näringsliv26 oktober 2023 kl 03.107

Coop storsatsar på Lidingö Centrum och utvecklar sin befintliga butik samtidigt som hyresavtalet förlängs i tio år. Tillsammans med Lidingö Centrum investerar Coop stort för att skapa en högkvalitativ mataffär enligt sitt senaste koncept. Den ombyggda butiken får även bageri och beräknas stå färdig före jul 2024.

Lidingö Centrum arbetar målinriktat med att stärka och bredda sitt erbjudande för att befästa rollen som Lidingöbornas självklara ökärna.

- Det finns en efterfrågan från Lidingöborna om ett breddat erbjudande inom handel, daglighandel och service. Coops satsning är därför mycket glädjande då det innebär att vi kan erbjuda ett än mer högkvalitativt matutbud samtidigt som serviceerbjudandet utökas. Satsningen stärker Lidingö Centrum avsevärt, säger Idha Sundén-Cullberg, Director, Asset Management för Lidingö Centrum.

Coops satsning sker i den drygt 3 000 kvadratmeter stora befintliga butiken, som hålls öppen under hela renoveringen. Butiken byggs om enligt Coops senaste koncept vilket bland annat innebär ny mer energieffektiv utrustning, en ny delikatessavdelning och att ett bageri etableras. Dessutom byts kundvagnarna ut mot nya som passar till de helt nya kundvagnsgaragen på Lidingö Centrums nyrenoverade parkering.

- Vi är väldigt glada att kunna genomföra denna satsning tillsammans med Lidingö Centrum. Det innebär att vi anpassar och förstärker vårt erbjudande samtidigt som vi skapar en modern matdestination och mötesplats i toppklass för alla Lidingöbor, säger Andreas Stenman, direktör Försäljning & Kund på Coop Butiker och Stormarknader.

Pressmeddelande från Lidingö centrum

Kommentarer

  1. Bra att Coop satsar ordentligt på Lidingö. Klarar man inte det är vi illa ute. Krävs mycket för att bryta att Sverige är en gigantisk oligopolmarknad.

  2. Coop Liiidiingö Centrum tycker vi är för dyrt att handla hos!!! Å många fel på kvittot, har det blivit flertalet ggr. DÅ vi handlat..
    Men sånt händer även i andra butiker… Åker hellre till Willys el Ica Värtan.. Jättetrevlig hjälpsam personal Man blir glad att få lite hjälp.. OM det skulle uppstå några frågor. Eller fel på priser 🙏👏🏻

  3. Det fanns ett ”bageri” tidigare., men det bara färdiggräddade brödet. Hoppas nu på ett riktigt bageri som klarar surbröd o gör sina egna degar utan en massa konstigheter i.

  4. Coop, öppna gärna en fräsch flagskeppsbutik med bageri och mycket ekologiskt i AGA/Dalénum, som boende kan promenera till! Det finns ett glapp att fylla här, det är för långt för boende i Skärsätra, Dalénum, Larsberg att ta sig till Coop i centrum. Ta upp konkurrensen med ICA Larsberg och Willys!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *