Christinaskolan ansöker om gymnasium

Lidingö1 februari 2019 kl 16.12

Inför höstterminen 2020 har Chrisitnaskolan ansökt till skolinspektionen om att få öppna ett mindre gymnasium, cirka 300 platser, på Lidingö. Gymnasiet planeras att erbjuda ekonomi- och samhällsvetenskapliga program och ligga centralt på ön. 

Erik Centerlind, Moderaterna säger i ett uttalande i sociala medier:
”Ett mycket välkommet besked för Lidingös ungdomar som i så fall skulle få ett välbehövligt tillskott av ytterligare gymnasieplatser, vilka begränsades kraftigt till antalet efter nedläggningen av Gångsätra. Personligen hoppas jag att man kan bereda plats för gymnasiet i Gångsätras gamla lokaler, förutsatt att man kan hitta alternativa lokallösningar för stadens verksamheter som idag brukar de lokaler som inte används av Christinaskolans grundskoleklasser. Personligen tror jag detta är en betydligt bättre lösning än att bygga ut Hersby gymnasium som redan idag har trånga lokaler avseende exempelvis cafeteria och matsal.”

Utbildningsnämndens ordförande Amelie Tarschys Ingre, Liberalerna, välkomnar initiativet:
"Vi ser positivt på nya fristående skolor, framförallt gymnasieskolor. Men vi inväntar ansökningsförfarandet", säger hon på tidningen Mitt i:s hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *