Christian Magdu om livet på ön

Christian Magdu
Kultur11 oktober 2022 kl 04.041

Lidingöbon Christian Magdu är skådespelare och just nu aktuell i säsong 6 av Gåsmamman. Till våren gästar han även den norska storserien Exit. Han har också varit med i Johan Falk och Beck. Läs Magdus historia om hur han kom att älska ön han bor på sedan fyra år tillbaka.

Magdu växte upp i Skövde. I gymnasiet studerade han naturvetenskap, även om han visste innerst inne att han ville göra något annat. Han fick chansen att välja en teaterkurs under sina studier och fastnade direkt för skådespeleriet. Humaniora passade honom mycket bättre. Efter teaterklassen i Skövde bjöd hans lärare och första mentor med honom till Göteborg för att skådespela där. Då var han bara 19 år.

Christian Magdu som "Yussuf" i Gåsmamman. Foto: Bigster C More

Efter Göteborg gästade Magdu flera olika teaterpjäser i södra Sverige. Han började känna att han ville flytta till en plats där det hände mycket och fäste ögonen på Stockholm. Flera år senare överraskade hans fru Christin Magdu honom med en födelsedagslunch på Högberga Gård. Även Christin är aktiv inom filmbranschen. Hon är manusförfattare och aktuell med biofilmen "Året jag slutade prestera och började onanera".

Det var vid den lunchen som jag kände att det var här jag ville bo, säger Christian.

Varför blev det just Lidingö?

Lidingö är en fantastisk plats att bo på. Människorna är trevliga och öppna. Ön har en överhängande småstadskänsla som jag gillar. Samtidigt är det nära till storstan. Det är inte fisförnämt och jag tror aldrig att jag haft så bra relation med mina grannar förut, säger han.

Ur Gåsmamman, säsong 6. Foto: Bigster C More

Men Magdu är inte bara aktuell i rikstäckande media. Han producerade en kortfilm tillsammans med frun Christin förra året som visades vid utomhusbion i Larsberg som arrangeras av John Mattsson. Han har även besökt Sagateatern av eget intresse.

Jag gick dit en kväll och tittade på en föreställning som de hade. Jag pratade med de unga skådespelarna efter föreställningen. De är verkligen superduktiga och professionella, utbrister Christian.

Utöver detta jobbar Magdu med att hålla olika föreläsningar och dubba karaktärer i olika barnprogram. I framtiden skulle han kunna tänka sig att producera eller regissera egna pjäser, filmer eller serier.

Vi gav Magdu chansen att svara på tre korta frågor:

Favoritställe: "Södergarn, det är mycket grönska och lite halvjobbigt att ta sig till stranden där. Man måste kämpa lite för att komma fram. Det är en magisk plats."

Restaurang: "Bibliothék är en av mina favoritställen att äta på, även om det är lite dyrt. Jag har många andra bra matställen här på ön, men inredningen och stilen de har tilltalar mig verkligen. Elfviks gård är ett väldigt mysigt ställe också!"

Bästa med att leva på ön: "Det är småstadstrevligt och nära till stan. Den här småstadskänslan är något som jag håller mycket varmt om hjärtat. Här på ön har vi mycket olika restauranger och butiker, så man klarar sig egentligen utan att behöva åka till innerstan".

Kommentarer

  1. Kan bara hålla med att Lidingö är en fantastiskt småstad med alla fina grönområden dessutom.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *