Christer Höglund in memorian

Lidingö28 april 2021 kl 04.412

Bilskollärare Christer Höglund, Lidingö, född år 1941, har avlidit i en ålder av 79 år. Christers närmaste är livskamraten Rosita Bittante, släkt och många vänner.                                                                         

Christer avled i sviterna efter Covid-19 efter att hastigt insjuknat i denna sjukdom. Christer var verksam under större delen av sitt liv som bilskollärare. Vid sidan om detta var hans stora intresse huset på Öland samt intresset för veterantåg, där han var aktiv i föreningen SKÅJ, en veterantågförening i Stockholm.

Christer bodde sin första tid på Söder i Stockholm, därefter flyttade familjen till Lidingö. Christer förblev Lidingö trogen livet ut. Efter det att Christer kört spårvagn i Stockholm utbildade han sig till bilskollärare. Många är de ungdomar som klarat sin uppkörning för bilkörkortet tack vare Christers lugna, pedagogiska sätt att lära ut hur en bil ska navigeras fram i trafiken. Efter sin pension fortsatte Christer att lära elever köra bil ända fram till dess sjukdomen tog hans liv. Resor var Christers passion livet ut. Bortsätt från Öland reste han tillsammans med sin livskamrat Rosita flertal gånger årligen till England, när han inte var ute ensam eller med vänner på resande fot.

Christers intresse för tåg startade redan i tioårs ålder, då han åkte tåg från Stockholm till Farmor i Nybro. Delar av tågresan från Stockholm framfördes då med ånglok med Christer hängande ut genom fönstret. Detta medförde, som han själv uttryckte det, att han såg ut som en ”sotarmurre”, när han kom fram. Detta tågåkande som ung grabb gjorde att tågintresset fanns kvar upp i vuxen ålder och som senare också gjorde att han engagerade sig i veterantågföreningen SKÅJ. Christer var alltid den person, som mötte upp på perrongen före avresan med sin alltid glada och positiva utstrålning. Man hälsades välkommen och fick hjälp att ta sig upp i vagnen och fick sin sittplats anvisad. Under SKÅJ resorna var han en nyckelperson inom Restauranggruppen där han främst hade rollen som Bartender. Christer var också betydelsefull innan resorna startade. Han ställde alltid upp i tidig morgonstund och hämtade varor och olika personer till tjänstgöring så att de skulle vara ombord på tåget vid avgången från Hagalund.

Alla fick plats hos Christer, ingen uteslöts. Han gav alltid en hjälpande hand eller bara för att ge sällskap om någon kände sig ensam. Christer hade en härlig humor och ett varmt hjärta. Vi är många vänner som kommer att sakna Christer och hans livsutstrålning.

Ewy och Anders Boghammar
James Johannesson
Björn Wesström

Kommentarer

  1. Våra tankar går till Rosita, som alltid fanns vid Christers sida – i vardagen, vid resorna med Skåj-tågen och i huset på Öland. Vi kommer alltid att ha Christers varma sinne och fina humor bevarade i minnet. Livet är orättvist – vila i frid bäste reskamrat – We´ll meet again…

  2. Åh så trist. Vi åkte tåg några gånger med SKÅJ och hade fantastiska roliga resor. Christer var alltid en positiv kille med ett glatt humör. Kommer ihåg en gång när jag tankade bilen i Torsvik så kom det fram en kille och började snacka. Kände inte igen honom först. Hade keps och solglasögon. Han var en eldsjäl inom SKÅJ. En kille man kommer ihåg.
    Britt-Marie Eriksson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *