Chokladpuddingen var oskyldig

Polisen på plats vid Käppala skola förra torsdagen. Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö27 februari 2019 kl 23.48

Nu har miljö-och stadsbyggnadskontoret fått analyssvar på de prover som togs på chokladpuddingen man misstänkte ha samband med sjukdomssymptomen som uppvisades i Käppala skola den 14 februari, skriver Lidingö stad på sin hemsida. Man har inte hittat några avvikelser som kan ha orsakat symptomen.

Provsvaren visar att det inte finns några matförgiftningsbakterier i chokladpuddingen. Prover på kranvattnet har inte heller visat några avvikelser.

Staden har även låtit Livsmedelverket utreda om det fanns några skadliga kemiska ämnen i chokladpuddingen men hittills har man inte kunnat visat på några avvikelser. Livsmedelsverket ska genomföra ytterligare några undersökningar och definitivt svar väntas komma inom ett par veckor.

I bildsalen, där chokladpuddingen serverades, har en luftanalys genomförts. Provsvaren ger ingen förklaringen till sjukdomssymtomen som eleverna fick den 14 februari.

Fortfarande är det därför oklart vad som orsakade sjukdomsfallen, men ingen person är misstänkt för brott. Polisens har inväntat miljö-och stadsbyggnadskontorets provsvar och besked om hur förundersökningen nu kommer att utvecklas väntas inom kort.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *