Carl-Johan Schiller är nyvald distriktsordförande för KD i Stockholms län

Carl-Johan Schiller tillsammans med Karin Teljstedt (till höger) och Eva von Wowern (till vänster) som är förste resp. andre vice ordförande.
Stad & Politik29 mars 2023 kl 04.37

Den 26:e mars höll KD i Stockholms län distriktsårsmöte och en ny ordförande skulle väljas. Camilla Brodin, riksdagsledamot och ordförande sedan 2019 valde att avgå för att fokusera på sitt nya uppdrag som gruppledare för riksdagsgruppen samt energipolitisk talesperson.

– Att vara distriktsordförande har varit ett mycket spännande och lärorikt uppdrag. Tillsammans med alla medlemmar har vi tagit partiorganisationen igenom en pandemi och därefter genomfört en valrörelse. I Stockholms län finns vi nu representerade i samtliga kommuner. Det nationella valresultatet gjorde det möjligt för oss kristdemokrater att ta ledningen i den nystart som krävs kring svensk energipolitik. Vi behöver bygga ett robust och stabilt elsystem där alla fossilfria energislag behövs för att både kunna nå klimatmålen och behålla Sveriges konkurrenskraft, säger avgående ordförande Camilla Brodin.

Lidingöbon Carl-Johan Schiller, tidigare kommunalråd har varit andre vice ordförande för distriktet. På årsmötet valdes han till ny ordförande.

– Jag är mycket tacksam för det förtroende som partiet har visat mig. Nästa år är det val till Europaparlamentet och nu rivstartar vi arbetet med att så väl rustade för att visa väljarna vad vi åstadkommit i Bryssel under den gångna perioden samt vad vi vill göra framöver. Vi som är för ett europeiskt samarbete måste hjälpa säkerställa att EU fokuserar på rätt frågor. Kristdemokraternas största tillgång är våra fantastiska medlemmar. Utöver att bedriva valrörelse vill jag arbeta med att erbjuda ett attraktivare medlemskap i Stockholm där varje medlem ges större möjligheter att påverka politikens innehåll och göra sin röst hörd, säger Carl-Johan.

Till förste vice ordförande valdes Karin Teljstedt, Nacka och till andre vice ordförande Eva von Wowern, Täby.

Nästa aktivitet äger rum fredagen den 31 mars kl 16:30 på Olearys vid Hötorget (Slöjdgatan 11). Då bjuder partiledare Ebba Busch in till AW och alla välkomna. Ta gärna med en vän och kom förbi!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *