C vill fira föreningslivet med idrottsgala

Idrottsgala på Lidingö? Det vill centern genomföra.
Debatt28 maj 2021 kl 04.11

Hälsans ö har en fantastisk resurs i idrottsföreningarna, som med sina eldsjälar skapar socialt sammanhang och sprider god hälsa bland medborgarna. För att stötta och uppmärksamma idrottsrörelsen under en tid då fler och fler unga slutar med föreningsidrott föreslår Centerpartiet att Lidingö Stad upprätta en årlig idrottsgala som belyser idrottsinsatser, tränare och särskilda satsningar för folkhälsan.  

Under idrottsgalan skulle särskilda idrottsinsatser under det gångna året kunna uppmärksammas. Priser skulle kunna vara exempelvis årets prestation, årets tränare, årets eldsjäl eller liknande.

På det här sättet skulle galan bli en gemensam hyllning till idrotten som inspirerar unga att fortsätta att engagera sig i idrottsföreningar – antingen som utövare eller ledare. Utöver att fira framstående prestationer skulle galan även kunna uppmärksamma insamlingar och satsningar till förmån för psykisk och fysisk hälsa. Ett sätt att fira och stärka föreningslivets betydelse för folkhälsa.

Lokala idrottsgalor under kommunal ledning återfinns på flera platser i landet, där offentlig sektor ofta samverkar med näringslivet och föreningslivet för att hylla och lyfta fram lokala idrottsrörelser och utövare. Exempel på idrottsgalor återfinns exempelvis i Norrtälje, Skövde, Tyresö, Uppsala och Trollhättan.

Centerpartiet Lidingö har föreslagit idrottsgala på Lidingö. Låt oss fira och stärka de fantastiska eldsjälar som stärker folkhälsan på Lidingö.

Patrik Buddgård (C)
Rebecka Öberg (C)
Christina Wahlström (C)
Lotta Morger (C)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *