C: Var är konstsnöspåren för längdskidor på ön?

Debatt27 januari 2022 kl 04.483

Det finns snömaskiner, en förberedd plats och ideella krafter som vill bidra i spårdragning. Centerpartiet menar att det är under all kritik att skidspår med konstsnö inte finns på ön och vill att det ska komma på plats så snart som möjligt på Grönsta.

Längdskidspår lockar till rörelse från små till äldre, från den som vill ut på skidpromenaden till den som tränar inför Vasaloppet. Centerpartiet vill att Lidingö stad liksom så många andra kommuner ska skapa möjlighet för konstsnöspår. I nuläget får skidentusiaster åka till andra kommuner när naturlig snö saknas. Idag finns konstsnöspår i Sollentuna, Täby,

Stockholm (flera), Ågesta, Saltsjöbaden och Sundbyberg. Scott Moore (C), talesperson idrottsfrågor:

"Kommunen har utrustningen, det finns en förberedd plats och ideella krafter som vill bidra. Varför finns inte spåren redan här på Grönsta? Centerpartiet har påpekat möjligheterna gång på gång. Skidspår skapar rörelseglädje, det är bara att se på hur många som var ute förra året i natursnön - när vi hade lyxen av spår runt på hela ön tack vare de ideella krafterna!"

Patrik Buddgård, gruppledare säger:

"Grönsta har nära till kollektivtrafik, kan ta vatten från Askrikefjärden, bra parkeringsmöjligheter, utrymme för en lite längre runda samt direkt koppling till spåren på natursnö! Med åtgärder för att minimera bullerstörningarna för boende vid preparering av spåren är platsen optimal. Vad väntar majoriteten på? Vi vill åka skidor på hälsans öl"

Patrik Buddgård, gruppledare och Scott Moore, talesperson idrottsfrågor

Patrik Buddgård, gruppledare
och Scott Moore, talesperson idrottsfrågor

Kommentarer

  1. Alltid bra att skaffa tillstånd för vattenverksamhet innan man åker med skidorna till Grönsta i högsta hugg för att börja ta vatten från Askrikefjärden. Det är ett brott emot miljöbalken annars.

  2. Den optimala platsen för konstsnöspåren måste så klart vara 1 km spåret runt höjden alldeles intill Stockby Motionsgård som knappt används av någon idag. Placeras snökanonerna mot Koltorps gärde kan dom omöjligtvis störa någon. Parkering är inget problem och som bonus finns redan idag elljus i spåret. Kan dessutom ansluta till skidspår på Koltorps gärde.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *