C redo att styra kommunen

Debatt10 september 2022 kl 11.224

Det är dags för ett nytt styre på ön. Centerpartiet har under många år kunnat påverka utifrån; varit med och stoppat extremt dyrt tunnelbygge på Södra Kungsvägen, överexploatering av Torsviksberget och chockhöjning av kommunalrådsarvoden. Det är nu dags för ett styre som gör rätt från början. Idag är vi största oppositionsparti och väl förberedda för att ta över ledarskapet i kommunen. Vår kandidat till Kommunstyrelsens ordförande är Patrik Buddgård.

Vi vill ha ett modernt och lyssnande ledarskap. Där vi vill inkludera både majoritet och opposition i de långsiktiga beslutet, och självklart ha djupa dialoger med Lidingöborna, för bättre beslut. Vi hoppas att du, liksom vi, vill ha ett nytt ledarskap på ön som prioriterar miljö, skola, omsorg och idrott!

- Ett grönt och klimatsmart Lidingö. Vi vill gå före i klimatomställningen och förbättra vattenkvaliteten i Kyrkviken genom dagvattendammar, aluminiumfällning och våtmark.

- En trygg ö för alla. Där barnen i förskolan och äldre i hemtjänsten får möta utbildad personal. En ö där arbetet emot våld i nära relationer prioriteras genom våldsförebyggande arbetet och att sätta kvinnans rätt i fokus.

- Hälsans ö på riktigt. Vi vet att de som rör sig har bättre hälsa både psykiskt och fysiskt. Därför behöver idrottsföreningarna få bättre förutsättningar med fler idrottshallar. Vi behöver också förbättra möjligheten för spontanidrotten och arbetet för psykisk hälsa i skolan.

Rösta rätt på söndag!

Lotta Morger, ordförande Centerpartiet Lidingö
Gabor Sebastiani, vice ordförande Centerpartiet Lidingö

Kommentarer

 1. Det är ändå för gulligt när Centern tror att de stoppade bygget på Torsviksberget. Ni var ju nämligen inte med vid förhandlingsbordet när den frågan avhandlades. Det var kd som la in sitt veto efter valet 2014 mot detta.

  Gällande tunneln var det ju Centerpartiet som först la fram förslaget om tunnel för att sedan ångra sig. Bra att ni ångrade er men låt oss ge väljarna en någorlunda korrekt verklighetsbeskrivning.

  1. Håller med de båda föregående i hurra ropen. Nu byter vi styre. Källenfors känns som toppen av ett styre som gått över bord.

   Sympatiserar med borgarna men tyvärr har det helt spårat ur i en dålig maktkamp på Lidingö som är kostsam för oss väljare.

   Centern är det enda alternativet i kommunen i ett borgerligt styre

 2. Anders Bergstedt 2014-12-12 07:06
  ”Jag tror att det är många fler än jag som uppskattar att Lidingöpartiet gått från att vara ett nejsägarparti till att bli konstruktivt.
  Centern har fortsatt att vara nejsägarparti. Man har i 40 år lyckats stoppa en rimlig dragning av Södra Huvudleden på norra sidan av Lidingöbanan från Skärsätra och till Högberga och även fördröja byggandet av Lidingö Centrum.”

  Tunnelförslaget var bara en orimlig konsekvens av att man stoppat fullföljandet av Södra Huvudleden. Nuvarande trafiksituation är fullkomligt orimlig men det finns ingen rimlig lösning efter satsningen på spårvägen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *