C: En budget för kulturen och idrotten på ön!

Debatt3 december 2021 kl 04.34

Lidingö ska vara en ö med tillgång till rekreation i grönområden och med stora möjligheter till en aktiv fritid på idrottsytor och i kulturlivet över hela ön. Föreningslivets insatser är avgörande för barn och unga och ger även kommunen stora samhällsekonomiska vinster. Centerpartiet satsar därför på idrott och kultur i vårt budgetförslag!

Vi vill öppna upp kulturen för fler aktörer och typer av verksamheter. Idag finns musik och teater i kommunens regi, vi vill bredda med kulturcheckar där barn och ungdomar kan välja mellan ett stort utbud av kulturverksamheter och aktörer. Vi menar också att avgiften till musikskolan och Sagateatern är allt för höga. Snittet i riket ligger på 650 kronor – på Lidingö kostar det upp till 1600 kronor per termin! Vi föreslår en sänkning med 200 kronor 2022.

Vi vill investera i idrotten! Vi lägger 150 mnkr som inledande investering 2023-2024 i Högsätra idrottsområde. Vi ser framför oss ytor för innebandy, bollsport, issport och dans samt för spontanidrott och racket. Högsätra kan bli ett riktigt idrottsmecka med anläggningar värdigt en kommun av Lidingös storlek!

När nu vinterkylan kommer vet vi att Lidingöborna har skidor som väntar i förråden! Vi vill hjälpa vintern genom att kommunen åter anlägger konstsnöspår på Grönsta gärde. Det ligger centralt och är förberett. Låt oss ta ut skidorna!

Vi vill att ungdomar ska fortsätta med idrott högre upp i åldrarna och även våga prova nya idrotter. Därför föreslår vi en satsning på prova-på-dagar i samarbete mellan skola och föreningsliv. Vi vill att skolan ska hjälpa ungdomar att hitta sin idrott, vi vet att rörelse och motion hjälper även koncentration och resultat i skolan.

Vi lägger en budget för idrott och kultur. Vi ser att mer kan göras i vår vackra kommun för att gynna föreningsverksamheten!

Scott Moore (C), talesperson kultur och fritid
Rebecka Öberg (C), ersättare kultur- och fritidsnämnden
Patrik Buddgård (C), gruppledare

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *